Filmul „Bucureşti, unde eşti”, de Vlad Petri, în cinematografele româneşti din 13 iunie

Bucuresti, unde estiDocumentarul “Bucureşti, unde eşti?”, de Vlad Petri, care prezintă evenimentele din 2012 petrecute în Piaţa Universităţii din Bucureşti, concentrându-se pe atmosfera străzii şi poveştile protestatarilor, va avea premiera în cinematografele româneşti pe 13 iunie.

 

Ce au în comun un fost ofiţer de poliţie, un dresor de câini, fondatorul unui partid politic şi protestatarii antiguvern? Cu toţii s-au întâlnit pe străzile Bucureştiului la 23 de ani de la Revoluţie. Regizorul le urmăreşte poveştile pe parcursul unui an, de la debutul protestelor până la referendumul pentru demiterea preşedintelui. Un film despre oameni în acelaşi timp impulsivi şi curajoşi, pierduţi şi devastaţi, despre o revoluţie care devine o absurditate tragică. Acesta nu e un film didactic despre un eveniment politic, ci mai degrabă un portret intim, personal, despre oameni şi poveştile lor din stradă, potrivit unui comunicat al Transilvania Film, citat de Mediafax.

„Pentru mine, acest film, dincolo de a fi un jurnal al evenimentelor din 2012, reprezintă o posibilitate de a investiga rolul meu de cineast şi documentarist în reprezentarea realitaţii şi chestionarea societăţii în care trăiesc”, a spus Vlad Petri.

Regizor de film şi fotograf ale cărui proiecte sunt axate pe probleme sociale şi politice, desfăşurate în România şi în ţările din Orientul Mijlociu, Vlad Petri este masterand în antropologie vizuală şi media la Universitatea Freie din Berlin. Bucureşti, unde eşti? este primul său lungmetraj. Filmul, selectat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Rotterdam şi la cel de la Odessa, a fost proiectat de curând în avanpremieră la Festivalul Filmului European, organizat de Institutul Cultural Român în Bucureşti, unde a câştigat premiul publicului. Bucureşti, unde eşti? va putea fi văzut şi la Cluj-Napoca, la cea de-a 13-a ediţie a Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

Lungmetrajul Bucureşti, unde eşti?, o producţie Activ Docs, va rula în cinematografele româneşti începând cu 13 iunie, în următoarele oraşe: Botoşani (Cinema Unirea), Braşov (Cityplex), Cluj-Napoca (Cinema Victoria), Constanţa (Cityplex), Craiova (Cinema Modern), Iaşi (Cinema Republica), Piatra Neamţ (Cinema Dacia) şi Bucureşti (Cinema Elvira Popescu, Cinema Europa, Noul Cinematograf al Regizorului Român, Union şi Cinema Studio şi la TIFF Bucureşti).

Print Friendly, PDF & Email