Film biografic despre Elvis Presley, în pregătire

elvis-presley-2Regizorul australian Baz Luhrmann va realiza un film biografic despre cântăreţul Elvis Presley, purtând în acest sens negocieri cu studiourile Warner Bros.

 

Scenariul filmului, care nu are încă un titlu stabilit, a fost scris de Kelly Marcel, care a lucrat şi la peliculele Saving Mr. Banks: în căutarea poveştii şi Fifty Shades of Grey, informează contactmusic.com, sursă citată de Mediafax.

Născut pe 8 ianuarie 1935, la Tupelo, în Mississippi, Elvis Presley a intrat în legendă drept cântăreţul sărac care a reuşit în industria muzicală, albul care cânta ca un negru, sex-simbolul anilor '50 şi rebelul patriot. Elvis Presley a murit în reşedinţa sa din Memphis, Graceland, pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente.

Elvis Presley a vândut un număr impresionant de albume, aproape un miliard. De asemenea, el a jucat în aproximativ 30 de filme.

Baz Luhrmann este regizorul musicalului Moulin Rouge, nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun film în 2002, al dramei Romeo şi Julieta, din 1996, cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, şi al epicului Australia, din 2008, cu Nicole Kidman şi Hugh Jackman în rolurile principale. În 2013, cineastul australian a regizat un remake de success al filmului Marele Gatsby/ The Great Gatsby, din 1974, ecranizarea cărţii omonime de F. Scott Fitzgerald, care a deschis ediţia de anul trecut a Festivalului de Film de la Cannes.

Print Friendly, PDF & Email