Fii un înger păzitor pentru un animal al străzii!

Căţeluşa Lulu, mascota evenimentului caritabil

Într-o țară în care vânătorii au voie să împuște câinii care se plimbă, cu stăpânii lor, la marginea unei păduri, în care oricine își poate ucide câinele ori poate să dea foc unei pisici fără să se teamă de închisoare, câteva fete inimoase fac un apel la solidaritate față de animalele nimănui. Şi organizează, la Timişoara, la sfârşitul acestei săptămâni, un eveniment caritabil pentru ajutorarea animalelor aruncate în stradă.

 

Iubitorii de „patru lăbuțe” sunt așteptați, duminică, 15 decembrie, între orele 10-20, la Storia, pe strada Eugeniu de Savoya nr.11, pentru a cumpăra hăinuțe, jucării, accesorii pentru căței și pisici, dar și bijuterii, tablouri, articole de îmbrăcăminte sau alte produse interesante pentru stăpânii lor. Evenimentul este organizat de Asociația Angels 4 Animals Rescue Timișoara şi Storia, sub sloganul „Fii un înger păzitor! Împreună îi ajutăm pe prietenii necuvântători”.

Toți banii adunați din vânzarea obiectelor expuse, dar și cei proveniți din donațiile înregistrate în cadrul acestui târg caritabil vor merge către plata tratamentelor, a sterilizării și a hranei animalelor salvate de pe străzi, aflate momentan în grija Asociația Angels 4 Animals Rescue Timișoara.

Drept mulțumire, cu ajutorul partenerilor și sponsorilor evenimentului, organizatorii le-au pregătit participanților o mulțime de surprize: ședințe foto gratuite, abonamente la fitness, bilete de intrare la club, ședințe de cosmetică și make-up, tricouri și obiecte personalizate, dar și multe bucurii dulci, ca la mama acasă.

Vor fi multe premii oferite de sponsorii noștri, cărora le mulțumim și pe această cale. Pentru orice participant, o achiziție sau donație în valoare de minimum 50 de lei înseamnă un bilet la tombola organizată de noi, prin care recompensăm bunătatea față de animale. Avem peste 80 de câini maidanezi în grija noastră, printre care și cazuri de cățele cu pui, care au nevoie de îngrijire specială, dar și pisicuțe pe care le ținem în fostere la voluntarii noștri, până le găsim stăpâni. Însă majoritatea celor care adoptă sunt din străinătate, iar procedurile durează. Ne-am dori să fie un interes mai crescut și la noi, pentru că aceste animale sunt responsabilitatea tuturor. Trebuie înțeles că «robinetul» maidanezilor nu se va opri, cât timp ne aruncăm câinii în stradă”, spune Carmen Stănescu-Borka, președintele Angels 4 Animals Rescue Timișoara.

Citiţi şi: Fata care a salvat sute de animale de pe stradă vrea să facă mai mult bine

De altfel, iubitorii de animale sunt invitați să-i cunoască în mod direct și pe destinatarii donațiilor lor, să le afle poveștile, să se fotografieze cu ei și să le dea un nume celor care nu au încă unul. Printre ei se va afla şi căţeluşa Lulu, mascota evenimentului.

Într-o țară în care vânătorii au voie să împuște câinii care se plimbă pe câmpuri, în care oricine își poate ucide patrupedul sau să dea foc pisicilor fără să se teamă de închisoare, facem un nou apel la solidaritate față de animale. Un maidanez va fi întotdeauna un prieten care vă va iubi necondiționat. Dacă nu puteți lua un cățel sau o pisică acasă, din diverse motive, puteți contribui la îngrijirea lor, prin donații sau acțiuni de voluntariat în cadrul asociațiilor de profil. Locul animalelor nu e pe stradă, dar singuri nu reușim să le ajutăm pe toate, iar indiferența ne-ar face complici la drama lor. Așadar, cum spune și titlul campaniei noastre, avem nevoie de îngeri păzitori pentru a salva prietenii necuvântători”, explică Diana Mihai, purtător de cuvânt al Angels 4 Animals Rescue Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis