„Fetița din bolul peștelui auriu” încheie stagiunea la Teatrul German de Stat Timișoara

 

Stagiunea 2017-2018 a Teatrului German de Stat Timișoara se încheie cu un spectacol semnat de Radu Afrim, „Fetița din bolul peștelui auriu”, piesă scrisă de dramaturgul canadian Morris Panych, unul dintre cele mai importante nume ale teatrului contemporan.

 

Ultimele reprezentaţii ale spectacolului Fetița din bolul peștelui auriu, ale cărui decoruri și costume sunt produse de Dragoș Buhagiar, sunt planificate în zilele de 29 și 30 iunie, de la ora 19.30, anunţă reprezentanţii Teatrului German de Stat Timișoara.

Spectacolul – apreciat în critică drept unul „de o frumusețe perfectă“ – istorisește un fragment din destinul lui Iris, o fetiță de zece ani, din Canada anilor ’60, care trăiește împreună cu părinţii ei şi cu chiriașa Miss Rose într-o casă pe malul oceanului. Într-o zi, Iris aduce în casă un naufragiat care seamănă mult cu peștișorul ei auriu, dispărut fără urmă cu puțină vreme în urmă. Spectacolul descrie cu sensibilitate și umor trăirile acestei fetițe, în contextul despărțirii sale de copilărie.

Pentru rolul Iris din acest spectacol, actrița Silvia Török a fost distinsă în 2013 cu premiul UNITER pentru debut, în vreme ce actrița Olga Török a fost nominalizată, în cadrul aceleași gale, pentru cel mai bun rol secundar feminin. Distribuția îi mai cuprinde pe actorii: Georg Peetz, Rareș Hontzu, Konstantin Keidel, Harald Weisz și Horia Săvescu.

Print Friendly, PDF & Email