Festivalul Rod revine în cartierul Blașcovici şi pe strada Polonă

Foto: Festival ROD

Vineri 5 august, Festivalul Rod revine, cu premiere, în cartierul Blașcovici şi pe strada Polonă, anunţă organizatorii.

 

Marta Chiș, la vioară, şi Mihaela Faur, la harpă, vor prezenta, cu sprijinul Filarmonicii Banatul din Timișoara, un recital care va începe la ora 20. Pe lângă programul muzical, intervenția culturală în cartierul Blaşcovici va cuprinde proiecția  anime-ului Belle şi expoziția de fotografie cu lucrări ale Dianei Bilec și Oanei Stoian, unde toți cei care se regăsesc în pozele expuse le pot duce acasă. Accesul la ambele evenimente este gratuit.

Sâmbătă 6 august, Festivalul Rod va ajunge, din nou, pe strada Polonă, la terenul de sport. Formaţia Percutissimo – formată din Amelia Trifu, Patrick Cojerean şi Sergiu Catană – va susţine, cu sprijinul Filarmonicii Banatul, un recital, care va începe la ora 20. Intervenția culturală va cuprinde şi proiecția animației Belle și, de asemenea, o expoziție de fotografie semnată Oliver Merce, de unde doritorii pot pleca acasă cu fotografiile expuse. Intrarea este liberă.

Evenimentele sunt organizate în cadrul celei de a treia ediții a Festivalului Rod, care aduce filmul, teatrul independent, fotografia de artă în fața publicului larg, în cartierele Timişoarei, dar și în comunități mai puțin favorizate, în fața persoanelor cu dizabilități și a persoanelor private de libertate. Principala misiune a Rod Festival este dezvoltarea de noi audiențe prin stabilirea unei punți de legătură între publicul care nu are acces sau nu consumă conținut cultural și sectorul cultural în totalitatea sa.

 

Print Friendly, PDF & Email