Festivalul rachiului revine la Sânpetru Mare

La sfârşitul săptămânii, la Sânpetru Mare va avea loc o nouă ediţie a Festivalului rachiului. Rakijada, cum o numesc localnicii.

 

La Sânpetru Mare, dau deja în clocot cazanele de rachiu. Pentru că sâmbătă, 11 august, va avea loc Rakijada, Festivalul Rachiului, ajuns la cea de a opta ediţie

Organizatorii, Primăria comunei Sânpetru Mare, Uniunea Sârbilor din România şi câţiva „păcimaşi” sponsori, anunţă că aşteaptă publicul, de la ora 15, cu specialităţi la grătar, cu fasole la ceaun, cu gulaş şi, bineînţeles, cu pahare pline.

În cadrul festivalului va fi stabilit şi premiat cel mai bun rachiu de prună, înscrierile îb concurs putând fi făcute până sâmbătă, 11 august, la ora 15.

“După ce mai prinde ceva znagă asistenţa, contăm pe o concurenţă de nedescris la concursurile de jocuri săteşti precum Tragerea de funie, Aruncarea bolovanului sau Alergatul în sac”, mai spun organizatorii Rakijadei.

Cât despre programul artistic, anunţă ei, “o să fie «iuriş»”. De la ora 18.30 va fi parada portului popular, iar de la ora 19, un spectacol internaţional de folclor, susţinut de ansamblurile din Maribor, Slovenia, din Mokrin, Serbia, “Sfântul Nikola”, din Deta, “Izvor”, din Saravale, şi “Plavi Delia”, din Sânpetru Mare. Punctul forte este anunţat a fi concertul extraordinar al cunoscututului interpret sârb Miroslav Ilic.

“Vă aşteptăm cu drag şi pahare pline la Sânpetru Mare”, mai transmit organizatorii.

Print Friendly, PDF & Email