Festivalul ISWinT reuneşte la Timişoara studenţi din toată lumea

Timișoara va găzdui, timp de zece zile, peste 130 de studenți din întreaga lume, în cadrul Festivalului ISWinT.

 

Mâine va fi dat startul unei noi ediţii a Festivalului ISWinT (International Student Week in Timișoara), cel mai amplu proiect organizat de către Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica Timișoara, proiect aflat sub patronajul Parlamentului European, al Guvernului României și al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Evenimentul de deschidere va avea loc marţi, 23 iulie, de la ora 16, în sala festivă a Liceului de Muzică „Ion Vidu”.

În cadrul acestui proiect, Timișoara va găzdui, timp de zece zile, peste 130 de studenți din întreaga lume. Tema ediției de anul acesta este „Learn today, change tomorrow” („Învață azi, schimbă ziua de mâine”), prin care studenții sunt încurajați să se implice în mișcări sociale, pornind o schimbare în țările din care provin.

Timişoara va deveni astfel, în perioada 22 iulie – 2 august, un centru al interculturalității, studenții având șansa de a cunoaște noi culturi prin intermediul celorlalți participanți. Mai mult decât atât, în cadrul atelierelor educaționale, la baza cărora stau teme precum incluziunea socială, educația şi drepturile omului, tinerii au șansa de a învăța lucruri noi. ISWinT contribuie și la agenda viitoarei Capitale Culturale Europene 2021 prin activități deschise publicului timișorean precum Parada, Concertul lui Joel Benson sau COOLtural Day.

Cel mai amplu eveniment deschis, COOLtural Day, va avea loc în 28 iulie, la ora 17, în Piața Libertății. Așa cum și titlul sugerează, ziua de sâmbătă va fi dedicată culturii, programul îmbinând activități din diverse domenii culturale, printre care se numără și o nouă formă de teatru, numit teatru senzorial, muzică, pirogravură, pictură, expoziție de fotografie și nu numai, anunţă organizatorii.

Celălalt eveniment deschis publicului din Timișoara este Parada cu tema „Inclusive Societies” („Societăți incluzive”), care va porni în 27 iulie, la ora 20, din Complexul Studențesc, și se va încheia în Piața Unirii. Finalul serii va fi marcat de concertul susținut de Joel Benson Mixtapes, de la ora 21.30.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis, sorin.olaru@timpolis.ro