Festivalul Etniilor revine la Timișoara

Sursă foto: CJ Timiş

După un an în care, din cauza pandemiei de coronavirus, multiculturalitatea bănățeană nu a putut fi celebrată, Festivalul Etniilor, organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, revine la început de iunie.

 

A XX-a ediție a Festivalului Etniilor va avea loc duminică, 6 iunie, de la ora 17, la Muzeul Satului Bănățean. Reprezentanţii a nouă etnii vor celebra cele două decenii de existență a festivalului, prezentând obiceiurile, costumele, dansurile și jocurile specifice etniilor sârbă, germană, maghiară, bulgară, slovacă, rromă, evreiască, ucraineană și aromână.

Invitații speciali  ai festivalului sunt Pera Todorovici și Tamburașii. Vor anima atmosfera și vor ilustra spiritul autentic bănățean Ansamblul de dansuri germane Edelwiess, din Deta, Ansamblul Necea al Asociației Cârlibaba, din Dudeștii Noi, solistul grupului Vocea Pindului, Vasile Topa, Ansamblul de cântece și dansuri maghiare Bokreta, din Timișoara, Ansamblul Sveti George, din Stanciova, formația Huțulii din Banat, din Remetea, Ansamblul Zoloți Druzi, din Știuca, Ansamblul de dansuri bulgărești Palucenka, din Dudeștii Vechi, Ansamblul copiilor rromi din Măguri, Corul Shalom din Timișoara și Ansamblul folcloric Salasan din Nădlac.

Pentru spectatori este pregătită și o expoziție foto, Banatul – casa cu două pridvoare, realizată în parteneriat cu Arhiepiscopia Timișoarei și Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina.

Intrarea spectatorilor este liberă. Cei care nu reușesc să ajungă la spectacol îl pot urmări, transmis în direct, pe pagina de facebook Cultură Tradițională, https://www.facebook.com/Cultură-Traditională-CCAJ-Timiș.

Realizat în parteneriat cu Muzeul Satului Bănățean din Timișoara și cu Arhiepiscopia Timișoarei, Festivalul Etniilor este susținut financiar de Consiliul Județean Timiș.

Print Friendly, PDF & Email