Festivalul de foarte scurt metraj Très Court continuă

În această perioadă plină de nesiguranță, echipa Festivalului de foarte scurt metraj Très Court a avut o certitudine: aceea că festivalul trebuie să continue! Astfel, cea de-a 22-a ediție a Très Court se va derula online din 5 până în 14 iunie, cu ajutorul structurilor culturale din 20 de țări.

 

În România, festivalul este coordonat de Institutul Francez din România, cu susținerea Orange, în parteneriat cu Organizația Internațională a Francofoniei. Alături de Institutele Franceze din Cluj-Napoca, București, Iași și Timișoara, festivalul este susținut de instituții și asociații din Oradea, Baia Mare, Râșnov, Pitești, Zalău, Arad și Bistrița.

Această ediție online a festivalului Très Court, excepțională și gratuită, le va permite spectatorilor din lumea întreagă, fie că sunt liberi sau în izolare, să descopere 120 de filme noi, foarte concise, dar pline de talent, transmit reprezentanţii Institutului Francez din Timişoara.

Iubitorii de foarte scurt metraj sunt aşteptaţi din 5 până în 14 iunie pe www.trescourt.com, unde filmele de maximum patru minute vor fi grupate în secțiuni.

Pentru a viziona filmele festivalului, cu subtitrare în limba română și alte şase limbi, trebuie accesată harta care menționează toate locurile festivalului. „Alegeți unul dintre ele și veți obține gratuit codul de acces de la unul dintre organizatorii locali ai festivalului: institute și alianțe franceze, centre culturale, asociații, instituții culturale, consilii județene sau biblioteci. Odată recuperat acest cod, vizionarea filmelor festivalului e la un clic distanță”, explică organizatorii.

Organizatorii transmit că filmele competiției internaționale din acest an vorbesc cu umor sau cu sensibilitate despre singurătate și incertitudine, despre ecologie și pericolul încălzirii globale, despre îndrăgostiri, despărțiri și relații virtuale. Nu mai puțin interesante sunt însă și celelalte secțiuni tematice: Paroles de femmes, care include filme feminine și feministe, Familiale – selecția pentru copiii, selecția franceză sau selecția de filme decadente Trash&Glam, prezentată pentru prima dată publicului român.

Ca în fiecare an, la sfârșitul vizionării, spectatorii vor putea vota cele trei filme preferate din Competiția internațională. Premiul internațional al publicului va fi acordat filmului care a obținut cele mai multe voturi din întreaga lume.

Această ediție online a festivalului Très Court din luna iunie va fi completată în toamnă, în perioada 7-17 noiembrie, de o proiecție specială în săli a competiției românești și a unei selecții Best Of 2020 a festivalului.

 

Print Friendly, PDF & Email