Festival medieval, la Castelul Huniade din Timişoara

Foto: Fred Romero / Wikimedia

Muzeul Național al Banatului şi Consiliul Județean Timiș organizează o nouă ediție a Festivalului Medieval al Castelului Huniade. Astfel, în perioada 14-16 iulie, în parcul Castelului Huniade din centrul Timișoarei, spectatori de toate vârstele sunt invitați la ineditul eveniment, care va reînvia timp de câteva zile, atmosfera Evului Mediu.

 

Festivalul Medieval al Castelului Huniade, ajuns la cea de a cincea ediţie, a devenit o tradiție prețioasă pentru Timișoara și pentru județ. Prin acest eveniment, conceput din dorința de a celebra și de a valorifica patrimoniul istoric, organizatorii îşi propunsă invite publicul la o călătorie în timp, să retrăim împreună câteva zile din lumea cavalerilor nobili, a domnițelor gratioase și a meșteșugarilor iscusiți: „Ne străduim să recreăm un univers al onoarei și al frumosului, unde tradițiile, muzica, dansul și gastronomia se combină pentru a crea o experiență culturală memorabilă.”

Festivalul va începe vineri, 14 iulie, la ora 19, cu o „Călătorie în timp”. „Ne începem drumul, înapoi de-a lungul veacurilor, până în coloratul Ev Mediu, imaginându-ne Castelul așa cum era, tronând asupra orașului, cu ziduri mândre, apărate de ape, în zăngănit de arme și sunet dulce, de cântec la curte”, spun organizatorii. Sâmbătă, 15 iulie, este pregătit Marele Turnir al Castelului Huniade, iar duminică, 16 iulie, cu evenimente organizate sub titlul „Lumea războiului medieval”.

Programul integral şi locurile de desfăşurare ale festivalului poate fi văzute la acest link.

 

Print Friendly, PDF & Email