Festival Internațional Francofon de Improvizație și Teatru Universitar, la Timișoara

La finalul Lunii Francofoniei, Timișoara se va transforma, pentru patru zile, într-un hotspot al teatrului universitar francofon și al improvizației teatrale.

 

Nouă echipe de teatru, Bucureşti , Braşov, Craiova, Iaşi şi Timişoara, dar şi din Franța și Serbia, vor susţine spectacole la Timişoara, în cadrul Festivalului Internaţional Francofon de Improvizaţie şi Teatru Universitar din Timişoara. Evenimentul, ajuns la cea de-a XI-a ediţie, se desfăşoară în perioafa 27 – 30 martie.

Deschiderea oficială are loc marți, 27 martie, de la ora 18, în Aula Magna a Universității de Vest.

Zilele sunt intense în pregătiri, iar serile sunt rezervate meciurilor de improvizație, în care publicul are un rol determinant, anunţă organizatorii. Miecuri, 27 martie, și joi, 28 martie, de la ora 18, Aula Magna se transformă într-un ring al duelurilor dintre echipele participante.

Formarea este asigurată de Lali Ducasse și Lionel Lainard, de la compania Dirlida, din Toulouse, Franța, și de Renaud Leclercq, de la Ligue d’Improvisation Professionnelle Wallonie-Bruxelles, din Belgia, cu sprijinul lectorilor de limba franceză din România.

Finala Festivalului are loc vineri, 29 martie, ora 19, la Centrul Cultural Ambasada. Sâmbătă, 30 martie, de la ora 21, iubitorii muzicii franceze sunt invitați la Ambasada, pentru a-și demonstra talentele sau doar pentru a se bucura de muzică bună la un karaoke rock, însoțit de un live band. Playlistul, publicat pe site-ul Institutului Francez, conține atât melodii franțuzești care au făcut senzație, cât și melodii de descoperit, mai spun organizatorii.

Intrarea este liberă la toate evenimentele din cadrul Festivalului, organizat Institutul Francez din Timișoara, cu sprijinul Ambasadei Franței în România.

Pe tot parcursul lunii martie, francofonii sărbătoresc, şi la Timişoara, limba și cultura care îi unesc. Prin spectacole, teatru, improvizație, film, literatură, concursuri și o expoziție de artă contemporană.

Citeşte şi: Luna francofoniei, celebrată şi la Timişoara

Print Friendly, PDF & Email