Festival internațional de teatru german, la Timişoara

Timp de aproape o săptămână, 120 de tineri actori de diverse naționalități vor pune în scenă, la Timişoara, spectacole de teatru. În cadrul Festivalului Internațional de Teatru de Tineret de Expresie Germană.

 

Festivalul Internațional de Teatru de Tineret de Expresie Germană, ajuns la majorat, anul acesta, se va desfășura în perioada 26 aprilie – 1 mai. Vor participa trupe de teatru de expresie germană din Croația, Serbia, Ucraina, Ungaria și România, aducând împreună peste 120 de tineri de diverse naționalități, anunţă Andreea Andrei, consultant artistic la Teatrul German de Stat Timișoara. Din program fac parte atât reprezentaţii de teatru, cât şi ateliere de specialitate susţinute de actori şi pedagogi de teatru din Germania și România.

Isa Berger, actriţă a TGST, unul dintre organizatorii festivalului, declară că ediţia de anul acesta aduce multă creativitate și energie bună. „Mă simt norocoasă că am ocazia să fiu alături de acești tineri talentați care împart o frumoasă pasiune: teatrul în limba germană. Pentru mine acest festival înseamnă iubire pentru teatru și o întoarcere frumoasă în anii de liceu, acolo unde a început totul”, mai spune Isa Berger.

Spectacolele, la care intrarea este liberă, au loc în sala Lira a Casei de Cultură Timișoara și în sala Teatrului German. Acestea nu se traduc în limba română, cu excepția celui din 1 mai, şi vor avea loc după următorul program:

Joi, 27 aprilie, în sala Lira a Casei de Cultură Timișoara

ora 15: Max și Moritz, spectacol jucat de grupa NiL Junior Timișoara

ora 17: De ce nu plângi – grupa Valejvo, Serbia

ora 19: Sacrificiul – grupa PaThalia (Ungaria)

Vineri, 28 aprilie, în sala Lira a Casei de Cultură Timișoara

ora 15: Schimb de părinți – grupa IV: C, Timișoara

ora 17: Ce are asta de-a face cu violența – grupa Die Lustigen, Timișoara

ora 19: Epilog – grupa Art Attack, Sibiu

Sâmbătă, 29 aprilie, sala Teatrului German

ora 15: Eu sunt tu, tu ești eu – grupa Videki, Croația, Misterul fierului de călcat – grupa Videki Senioren. Croația, şi Predstava auf Deutsch – grupa Die Abtrünnigen, Croația

ora 17: Femei în oglindă – grupa NiL, Timișoara

ora 19: Spre casă – grupa NiL Timișoara)

Duminică, 30 aprilie, sala Teatrului German

ora 15: Departe pentru o viață mai bună – grupa Film Ab, Iași

ora 17: Casa cu patru fete – grupa Bukowiner Phoenix, Ucraina

ora 19: De-a baba oarba – grupa NiL, Timișoara

Luni, 1 mai 2017, în sala Teatrului German

ora 18: Scandal în culise de Michael Frayn, în regia lui Wolf E. Rahlf, o producție TGST

ora 20.30: Închiderea Festivalului.

Festivalul Internațional de Teatru de Tineret de Expresie Germană este organizat, din anul 2000, de Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, din Timişoara, în colaborare cu Teatrul German de Stat Timișoara, şi are ca scop consolidarea statutului limbii germane în regiune, educarea tinerilor prin intermediul artei teatrale, promovarea comunicării interculturale și încurajarea debutului artistic.

Print Friendly, PDF & Email