Festival internaţional de tango argentinian, la Timişoara

Peste patru sute de dansatori din zece ţări, printre ei, campioni mondiali şi europeni la tango argentinian vin la Timişoara pentru a participa la Festivalul internaţional de tango argentinian.

 

Festivalul internaţional de tango argentinian va avea loc la acest sfârşit de săptămână, în perioada 16 – 18 noiembrie, fiind este organizat de Şcoala de tango argentinian Tango Embrace, din cadrul Asociaţiei Art Embrace.

Evenimentul este unul de anvergură şi cu o puternică rezonanţă atât în ţară, cât şi în plan internaţional, spun organizatorii. Vor participa, printre alţii, dansatorii Germán Ballejo și Magdalena Gutierrez, din Argentina, campioni mondiali la Tango Salon în 2015 și 2017, Andrés Molina și Natacha Lockwoodl, din Franța, Endre Szeghalmi, campion european anul acesta, şi Andrea Serbán, din Ungaria.

Agenda acestor zile de festival cuprinde şi seminarii, şi Milongas, adică petreceri de zi şi de seară, care vor fi organizate la Ambasada şi la Club Park Place.

Organizatorii spun că îşi doresc ca, dincolo de o concentrare estetică dată de spectacolele selecţionate, să deschidă poarta către înţelegerea acestei arte, atât de speciale, din interiorul ei, şi să aducă dansul pasional, sensibil şi sentimental în Cetate, astfel ca prin spectacole şi evenimente să-l facă parte din viaţa obişnuită a Timişoarei.

Programul festivalului poate fi văzut aici.

Print Friendly, PDF & Email