Festival de operă şi operetă în aer liber, la Timişoara

Din cauza vremii nefavorabile, deschiderea nu va avea loc în Parcul Rozelor

Vaduva-veselaDe 11 ani, Teatrul de Vară din Parcul Rozelor devine, pentru câteva zile, gazda Festivalului de operă şi operetă în aer liber.

 

În zilele de 21, 22 şi 23 august, iar apoi, în 28, 29 şi 30 august va avea loc cea de a XI-a ediţie a Festivalului de operă şi operetă în aer liber, organizat în Parcul Rozelor. Un eveniment organizat de Opera Naţională Română Timişoara în colaborare cu Primăria şi Consiliul LocalTimişoara şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara.

În cadrul acestei ediţii sunt programate şapte spectacole. Festivalul va fi deschis vineri, 21 august, de la ora 20.30, cu un Concert extraordinar, care se bucură de participarea Corului Regal Venlona, din Venlo, Olanda, a soliștilor vocali și a orchestrei Operei Naționale Române din Timișoara. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, conducerea Operei Naționale Române din Timișoara a a anunţat azi că a hotărât ca acest Concert extraordinar, din deschiderea festivalului, să aibă loc în sala Operei, de la ora 20.

Sâmbătă, 22 august, de la ora 20.30, este programat spectacolul de operă Nunta lui Figaro, de W.A. Mozart, iar duminică, 23 august, de la aceeaşi oră, musicalul Scripcarul de pe acoperiş, de J. Bock.

La următorul sfârşit de săptămână, sunt programate spectacolul de operetă Contesa Maritza, de E Kalman, care va avea loc vineri, 28 august, de la ora 20.30, spectacolul de operă Turandot, de G. Puccini, sâmbătă, 29 august, tot de la ora 20.30, şi spectacolul de operetă Voievodul ţiganilor, de J. Strauss, programat pentru duminică, 30 august, de la aceeaşi oră. Tot duminică, de la ora 11, un spectacol de operă le va fi oferit şi micilor melomani: Hansel şi Gretel, de E. Humperdinck.

Organizatorii anunţă că, la toate spectacolele, intrarea publicului este liberă.

Print Friendly, PDF & Email