Festival de muzică, tradiții și obiceiuri de Crăciun, la Timişoara

Pentru a marca începutul sărbătorilor de iarnă Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timişoara organizează o nouă ediţie a Festivalului de muzică, tradiții și obiceiuri de Crăciun.

 

Evenimentul, ajuns la cea de-a zecea ediţie, organizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, se desfășoarp în perioada 13 – 17 decembrie, în Sala de concerte „Mihai Perian” a Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara.

În program sunt incluse colinde tradiționale românești, cântece de iarnă, colinde clasice și moderne, în stiluri muzicale diferite, după următorul program:

Luni, 13 decembrie, de la ora 18, va avea loc un recital de colinde susţinut de elevii Secției canto clasic a liceului alături de Orchestra Simfonică a claselor VII-VIII, condusă de prof. Lucian Onița.

Marți, 14 decembrie, de la ora 18.30, este programat un spectacol de colinde tradiționale românești interpretate de elevi ai Secției de artă vocală tradițională a liceului și de Ansamblul folcloric al liceului, coordonați de prof. Rodica Canțâr.

Vineri, 17 decembrie, de la ora 18, va avea loc un concert de muzică corală și instrumentală, pe scenă urcând Corul pe voci egale, dirijor prof.dr. Maria Gyuriș, și Orchestra de suflători Vidu Band, dirijor prof. Ilie Oberșterescu.

Înregistrările concertelor vor fi postate pe pagina oficială de Facebook și pe platforma de Youtube ale liceului în 21, 22 şi 23 decembrie, la ora 18.

 

Print Friendly, PDF & Email