FEST-FDR se încheie cu o premieră a Naţionalului timişorean

Prostii sub clar de luna Foto TNTTimișoara mai rămâne, şi în prima parte a acestei luni, în zodia teatrului. Un performance, un one-man show, un spectacol inspirat de un roman celebru, „Moromeții”, alături de cea mai nouă premieră a Naționalului timișorean, „Proștii sub clar de lună” vor fi jucate pe scenele Teatrului Naţional Timişoara.

 

Teatrul Naţional din Timişoara organizează, în zilele de 7 – 13 iunie, a doua parte a FEST-FDR, anunţă, printr-un comunicat de presă trimis redacţiei, TNT.

Ce se întâmplă atunci când literatura, teatrul, artele plastice și muzica își dau întâlnire? Răspunsul îl dă unul dintre cele mai cunoscute performance-uri ale ultimilor ani, Medio Monte. O întâlnire altfel cu vedeta musicalului timișorean The Full Monty, Richard Balint și cu o nouă formă de artă. „Pentru toți amatorii de teatru, pentru toți amatorii de arte vizuale, pentru toți amatorii de muzică, Medio Monte spune «prezent»în FEST-FDR, marți, 9 iunie, de la ora 19, pe scena Sălii Mari a Teatrului Național”, anunţă oficialii Naţionalului timişorean.

Vedeta Comedy Central, unul dintre promotorii de vârf ai genului stand-up comedy în România, actorul Dragoș Pop, aduce în FEST-FDR Cireada de pe tort. „De el și de noi, cu el și cu noi va povesti și va râde Dragoș Pop miercuri, 10 iunie, de la ora 19, la Sala 2 a Teatrului Național în cel mai nou show al său”, se mai arată în comunicatul TNT.

Inspirat din celebrul roman Moromeții, al lui Marin Preda, adaptarea cunoscutului om de televiziune Cătălin Ștefănescu a reunit în spectacolul Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule? câteva dintre numele celebre ale teatrului românesc : actorii Marcel Iureș și George Mihăiță, precum și regizorul Alexandru Dabija.Din umorul fatalist al lui Marin Preda, umorul blând al lui Cătălin Ștefănescu, din teribilul, sarcasticul simț comic al lui Dabija și din personalitățile flamboaiante ale celor doi actori se naște un spectacol despre dimensiunea fabuloasă a românilor care dă, în egală măsură, o nouă definiție termenului «fabulă», spun reprezentanţii Naţionalului timişorean. Spectacolul este programat joi, 11 iunie, de la ora 19, în Sala Mare a TNT.

Celor curioși  FEST-FDR propune un nou gen de teatru, jucat pentru prima dată în România: teatrul de expresie hip-hop. Vineri, 12 iunie, de la ora 19, în Sala 2, canadienii de la South Coast Repertory aduc de peste Ocean spectacolul Dreamscape. „Evenimentul tragic din 1998 din Riverside, care a dus la uciderea Tyishei Miller de către forțele de poliție chemate să o ajute, este reimaginat ca un dialog rap punctat de elemente de coregrafie hip-hop”,spun organizatatorii. Care promit un spectacol al performanței și al emoției.

Timișoara este reprezentată în FEST-FDR de cea mai recentă premieră a TNT, Proștii sub clar de lună. O comedie usturătoare despre un subiect arzător, la ordinea zilei – controalele care au bulversat mass-media românească a ultimei jumătăți de an. Proștii sub clar de lună va fi jucat sâmbătă, 13 iunie, de la ora 20, în Sala Mare a TNT, spectacolul încheind ediția cu numărul 20 a FEST-FDR.

Biletele pot fi procurate de la agențiile de bilete ale Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, de pe str. Mărășești nr. 2, și Agenția „Sala 2”, din Parcul Civic), în fiecare zi între orele 11 și 19, sau online, pe www.tntimisoara.com.

Print Friendly, PDF & Email