Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie anunţă mitinguri şi pichetări ale Prefecturilor

Protest sindicat administratieFederaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie se pregăteşte de proteste în toată ţara. “Trebuie să le reamintim politicienilor de astăzi că ţara aceasta trebuie guvernată de români pentru români şi nu pentru clanuri mafiote şi grupuri de interese”, avertizează sindicaliştii într-o scrisoare deschisă, trimisă mai multor miniltru şi premierului Victor Ponta.

 

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie reaminteşte că a transmis Guvernului, chiar de la instalarea acestuia, prin adrese repetate, problemele şi revendicările salariaţilor din administraţia publică. Sindicaliştii din FNSA acuză că, după aproximativ doi ani de guvernare, sunt amăgiţi cu promisiuni, aşa cum s-a întâmplat şi în campania electorală din 2012, când “actualii guvernanţi au câştigat alegerile cu voturile noastre, promiţând că vor modifica legislaţia prin care Guvernele Boc au distrus tot ceea ce sindicatele din România au construit de la Revoluţia din 1989 încoace”. Reprezentanţii FNSA susţin că au fost păcăliţi şi cu ocazia alegerilor europarlamentare de anul acesta, de către clasa politică aflată la guvernare. “Considerăm că este destul! Trebuie să le reamintim politicienilor de astăzi că ţara aceasta trebuie guvernată de români pentru români şi nu pentru clanuri mafiote şi grupuri de interese”, avertizează sindicaliştii din administraţie.

Din aceste considerente, FNSA propune acţiuni de protest de mare amploare, prin pichetarea Prefecturilor şi prin organizarea unui miting la Bucureşti, la care să participe cel puţin zece mii de persoane. “Aşteptăm ca în maximum zece zile să ne transmiteţi pe fax sau pe mail, punctul dumneavoastră de vedere, disponibilitatea salariaţilor de a participa la aceste acţiuni şi numărul de salariaţi pe care puteţi să-i mobilizaţi”, le-au transmis sindicaliştii de la FNSA colegilor lor din toată ţara, printr-o adresă expediată, spre ştiinţă, şi premierului Victor Ponta, viceprim-ministrului şi ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, ministru delegat pentru dialog social Aurelia Cristea şi ministrului Finanţelor Publice, Ioana Petrescu.

Reprezentanţii FNSA mai spun că, după ce vor primi răspunsul din partea colegilor de sindicat, vor stabili calendarul acţiunilor de protest.

Print Friendly, PDF & Email