FC Timiş acuză alianţa PSD-UNPR-PC de propagarea unor mesaje cu caracter discriminator

Andrei Vacaru, Mircea Gurbina, Ovidiu Secosan si Liviu StefanescuForţa Civică Timiş acuză alianţa PSD-UNPR-PC că recurge la mesaje cu conţinut discriminator şi că îşi însuşeşte simboluri naţionale, pe care caută să le utilizeaze în interes propriu. În plus, reprezentanţii FC spun că PSD încalcă o decizie a BEJ, potrivit căreia toate însemnele electorale cu referire la USL ar fi trebuit să fie îndepărtate din locurile de panotaj.

 

Luni, 19 mai, cei doi candidaţi ai filialei Timiş a Partidului Forţa Civică, Mircea Gurbină, candidat la alegerile parlamentare parţiale de pe Colegiul III Timişoara, şi Ovidiu Secoşan, candidat pe lista pentru alegerile europarlamentare, au depus la Biroul Electoral Judeţean Timiş o plângere împotriva Alianţei PSD-UNPR-PC. Aceştia contestă utilizarea pe materialele de campanie ale PSD-UNPR-PC, a unor termeni şi a unei cromatici care denotă însuşirea şi asumarea unor simboluri naţionale, fapt care este interzis de legislaţia în vigoare. În plus, spăun ei, PSD nu a eliminat întregul material de campanie din Timişoara în care apare menţionat termenul „USL”, fapt interzis printr-o decizie a BEJ Timiş, din 8 mai.

“Această situaţie demonstrează atât lipsa de respect faţă de lege, fapt întărit de-a lungul timpului, dacă ne gândim la acuzaţiile de corupţie ale europarlamentarului PSD Adrian Severin, – cel care ne-a făcut de râs, nu mândri -, că suntem români, cât şi ascunderea după sloganuri naţionaliste, discriminatorii sau care pot produce confuzie”, se precizează în comunicatul transmis de echipa de campanie a FC Timiş.

În comunicat se atrage atenţia şi asupra faptului că PSD şi-a perpetuat, în această campanie electorală, practicile menite să impună în funcţii remunerate din banii contribuabililor români, persoane din familiile şi din anturajul celor care caută în acest moment să confişte puterea în România. „Reamintim, pentru cei ce nu cunosc acest fapt, că această alianţă şi-a pus pe liste, printre alţii, soţiile şi rudele liderilor de la Bucureşti, persoane ce nu s-au remarcat prin acţiuni politice la Bruxelles în mandatul ce tocmai se încheie în 2014”, se precizează în comunicatul semnat de echipa de campanie a FC Timiş.

Print Friendly, PDF & Email