FALT cere ca TVA de 5% pentru energia termică să se aplice tot anul

Federația Asociațiilor de Locatari Timișoara se declară este surprinsă de modul în care Guvernul a înțeles să ajute cetățenii care primesc agent termic și apă caldă în sistem centralizat, în speță de la Colterm, în cazul Timișoarei.

 

 „Ne-au surprins desele ieșiri publice ale președintelui Camerei Deputaților care mereu spunea că va reduce TVA la energia termică când, de fapt, era prevăzut de o lege organică și se aplica în mod permanent nu doar pentru câteva luni, cum prevede ordonanța din decembrie 2021. Deși am atras atenția că nu e corect ca un drept câștigat cu unanimitate de voturi să ne fie luat printr-o ordonanță de urgență, acest lucru nu s-a luat în considerare. Probabil că acum s-a dorit să afle cetățenii că acest guvern se gândește la ei și că le reduce TVA-ul la energia termică, asta și din cauză că legea prevedea introducerea în vigoare de la data de 13 ianuarie 2022 a scăderii TVA, iar foarte multă lume nu știa de această modificare și s-a considerat că e mai bine să se laude acest Guvern că a rezolvat ceva pentru cetățeni, când de fapt le-a luat un drept câștigat”, transmite FALT, într-un comunicat de presă.

Reprezentanții FALT spun că modificarea prevedea că începând cu data de 13 ianuarie, cota de TVA pentru energia termică destinată populației să fie redusă de la 19% la 5%, dar că această prevedere se aplica pe tot parcursul anului.

FALT solicită parlamentarilor de Timiș și Guvernului să facă toate demersurile pentru ca TVA de 5% să se aplice pe tot anul, menționând că timișorenii plătesc energie termică și iarna, și vara.

Print Friendly, PDF & Email