Facultatea de Drept a UVT, pe podiumul celui mai important concurs naţional studențesc în domeniul dreptului

Foto: UVT

Echipa Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara a câștigat Hexagonul Facultăților de Drept din România, cel mai important concurs național studențesc în domeniul dreptului din România.

 

În perioada 13-16 aprilie s-a desfășurat la Timișoara Hexagonul Facultăților de Drept, cel mai prestigios concurs studențesc național în domeniul dreptului, organizat anual între echipele facultăților de drept ale Universității din București, Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universității „Lucian Blaga” Sibiu, Universității din Craiova și Universității de Vest din Timișoara, cu participarea ca invitat special a Universității de Stat din Moldova.

diția din acest an a inclus trei probe științifice (Drept civil, Drept penal, Drept constituțional) și a reunit 70 de studenți și profesori de la cele șapte facultăți.

Competiția a fost câștigată de echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, care s-a situat pe locul I în clasamentul general. Facultatea de Drept din Timișoara a obținut şi locul I la proba de Drept civil, prin Anisia Coroamă și Iulia Ungureanu, coordonate de domnul asist. cercet. dr. Maximilian-Andrei Druță și drd. Alexandra Bob, locul II la proba de Drept penal, prin Adrian Coșa și Iasmina Drăguescu, coordonați de dr. Cristina Nicorici și drd. Ionela Bleahu, și locul II la proba de Drept constituțional, prin Dan Boișteanu și Daniel Jivi, coordonați de lect. univ. dr. Andreea Verteș-Olteanu.

Rezultatele obținute de Facultatea de Drept din Timișoara se înscriu în linia ascendentă a participărilor din ultimii ani la Hexagonul Facultăților de Drept, ocupând în clasamentul general al competiției locul II în 2013, locul II în 2015, locul III în 2016, locul III în 2017, locul II în 2018, locul I în 2019 și locul III în 2021 (după reluarea concursului suspendat în 2020).

„Rezultatul obținut de echipa Facultății de Drept a UVT confirmă apartenența studenților Facultății de Drept la elita învățământului superior juridic din România și se adaugă performanțelor deosebite obținute de echipele facultății noastre la concursurile internaționale și europene de drepturile omului, drept internațional public și dreptul Uniunii Europene”, declară prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, rectorul UVT.

Print Friendly, PDF & Email