Facultatea de Drept a Universităţii de Vest, în elita învățământului superior juridic din România

UVT_FD_Hexagon2015Echipa Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara s-a situat pe locul II în clasamentul general național în cadrul „Hexagonului Facultăților de Drept”, prestigios concurs studențesc organizat anual între echipele facultăților de drept din şase centre universitare.

 

Competiția „Hexagonul Facultăților de Drept” s-a desfășurat în perioada 23 – 25 aprilie, la Cluj-Napoca, incluzând  trei probe științifice (Drept civil, Drept penal, Drept constituțional) și patru probe sportive (fotbal, street-ball, tenis de masă, șah).

Studenții Universităţii de Vest din Timişoara au ocupat locul I la proba științifică de Drept penal și la cele sportive de fotbal și tenis de masă. De asemenea, au ocupat locul II la proba științifică de Drept civil și locul IV la cea de Drept constituțional. La celelalte probe s-au clasat pe locul IV  la street-ball și pe locul V la șah.

Potrivit unui comunicatde presă remis de Universitatea de Vest, clasamentul general al competiției a fost următorul: locul I i-a revenit Universităţii din București, locul II – Universităţii de Vest din Timișoara, locul III – Universităţii din Craiova, locul IV – Universităţii „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, locul V – Universităţii „Al. I. Cuza” Iași, iar locul VI – Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu.

„Rezultatul confirmă apartenența studenților Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara la elita învățământului superior juridic din România și se adaugă performanțelor deosebite obținute de echipele Facultății la concursurile internaționale și europene de drepturile omului și drept internațional public”, se mai arată în comunicat.

La rândul său, rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, spune că la UVT sunt  tineri competitivi, creativi şi performanți, „dovada fiind astfel de rezultate importante în concursuri naționale și internaționale. Important de reținut este că nu contează atât de mult premiul obținut. Marele câștig este ceea ce ei învață pe parcursul competiției, abilitățile identificate și dezvoltate”.

Echipa Facultății de Drept a UVT a fost alcătuită din: Oana Suba, Alexandra Bob (Drept civil), Iulia Casap, Alexandrina Perian (Drept penal), Mihai Milăr, Denisa Ardelean (Drept constituţional), Bogdan Popa (tenis de masă), Filip Bărnuţ, Alexandru Bonda, Elvis Coman, Cristian Dobre, Alexandru Manea, Alex Manole, Paul Peica, Adrian Semen, Ioan Ugocian (fotbal), Paula Afrim, Alina Dekany, Maria Drăgoi, Sabrina Duţu, Larisa Parlea (street-ball) şi Alexandru Mîndrean (şah).

Pregătirea studenţilor a fost coordonată de conf. univ. dr. Florin Mangu (drept civil), lect. univ. dr. Laura Stănilă (drept penal), lect. univ. dr. Andreea Verteș-Olteanu (drept constituțional) şi conf. univ. dr. Florin Moţiu (probe sportive).

Print Friendly, PDF & Email