Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara: „Frauda în procesul de evaluare este intolerabilă”

Sursă foto: Facebook Facultatea de Drept a UVT

Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara – membră a Hexagonului Facultăților de Drept din România –, îşi exprimă solidaritatea cu Facultatea de Drept a Universității din București în decizia acesteia de a exmatricula 45 de studenţi acuzaţi de fraudă, subliniind că frauda în procesul de evaluare este intolerabilă.

 

Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara transmite, printr-un comunicat semnat de decanul facultăţii, prof. univ. Lucian Bercea, că își reafirmă angajamentul ferm de a promova și proteja valorile fundamentale ale societății: dreptatea, echitatea și integritatea, precum și valorile fundamentale ale mediului universitar juridic: calitatea, rigoarea și corectitudinea în recunoașterea performanței academice, asumându-şi rolul de a educa generațiile viitoare de juriști ai României în spiritul acestor valori.

Reprezentanţii acestei facultăţi subliniază că educația, în general, și educația juridică, în special, trebuie să aibă un fundament etic solid, care impun instituțiilor de învățământ să aleagă, chiar în circumstanțe particulare dificile, calea onestității și a integrității academice.Şi subliniază că frauda în procesul de evaluare este intolerabilă.

Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara mai transmite că își manifestă, în context, solidaritatea cu Facultatea de Drept a Universității din București „în salvgardarea principiilor și standardelor comune Hexagonului Facultăților de Drept din România”.

 

Print Friendly, PDF & Email