Facultatea de Chimie a Universităţii Politehnica din Timişoara, extinsă şi modernizat cu fonduri europene

Foto: ADR Vest

Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului a Universităţii Politehnica din Timișoara se extinde cu două noi corpuri de clădire, în cadrul unui proiect de modernizare cu bani europeni.

 

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest anunţă că au fost semnate aproape toate contractele de achiziții pentru acest proiect, iar lucrările de execuție sunt în curs, fiind realizate în proporție de aproximativ 17%.

Prin acest proiet, sediul actual al Facultății de Chimie va fi eficientizat energetic, modernizat și extins cu noi spații funcționale. Noul Corp A (construit pe un nivel, parter) va crea accesul principal în facultate dinspre bulevardul Vasile Pârvan și va asigura distribuția persoanelor spre construcția existentă și spre noul corp B (car va avea subsol, parter şi trei etaje), fiind realizată și legatura cu Biserica Studenților din vecinătate printr-o pasarelă supraterană. În zonă vor fi amenajate şi 110 locuri de parcare.

Foto: ADR Vest

Data de finalizare a proiectului este, conform contractului, 31 decembrie 2021. La final, peste 650 de studenți vor beneficia de infrastructura educațională modernizată, extinsă și echipată pentru asigurarea unui nivel calitativ ridicat al activităților educaționale și de cercetare științifică.

Valoarea totală a proiectului privind „Modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale universitare la Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului”, care are ca beneficiar Universitatea Politehnica Timisoara, este de 27,34 milioane lei. Din această sumă 26,79 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă, asigurată prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale.

 

Print Friendly, PDF & Email