Facilităţi pentru elevii de 10, la Universitatea de Vest din Timișoara

Elevi din trei județe, care au obţinut media 10 la Bacalaureat, au fost invitaţi la Universitatea de Vest din Timișoara, fiind întâmpinaţi cu o ofertă personalizată de studiu și o multitudine de avantaje.

 

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, a avut azi o întâlnire cu opt elevi din județele Timiș, Arad și Caraș-Severin, care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019.

Considerăm că fiecare dintre acești elevi, care au obținut rezultate notabile la Bac, merită să fie apreciați și stimulați, astfel încât să își urmeze aspirațiile și orientările profesionale. Pentru acești tineri, Universitatea de Vest din Timișoara este cea mai firească opțiune. Este o universitate de nota 10”, spune Marilen Pirtea.

Elevii s-au arătat interesați de programele de studiu din mai multe facultăţi ale UVT, Drept, Sociologie și Psihologie, Arte și Design, iar unii dintre ei și-au depus deja dosarul de înscriere, la Facultatea de Informatică și Matematică.

Celor opt tineri le-a fost propus câte un pachet de stimulente și avantaje speciale, care reprezintă, de fapt, aprecierea și atenția cu care UVT îi întâmpină. Printre beneficiile acordate sunt accesul, în condițiile de admitere specifice, pentru fiecare facultate a UVT, pe locuri fără taxă, scutirea de la taxele aferente procesului de admitere, integrarea în activitățile derulate în proiectele / centrele de cercetare ale UVT, o bursă Start UVT, în valoare de 500 de lei/lună, acordată din fondurile UVT, asigurarea costurilor de transport și cazare pentru participări cu lucrări la conferințe naționale şi internaționale, flexibilitate în alegerea traseului educațional, cazare gratuită în căminele UVT, permis gratuit pe toată perioada studiilor de licență la Biblioteca Centrală Universitară din Timișoara, întâlniri cu personalități științifice, culturale și sportive de rang național și internațional, participante la evenimentele organizate de UVT, transport în comun în Timișoara și transport feroviar la nivel național în regim gratuit, sejururi gratuite la cabana UVT de la Poiana Mărului, acces gratuit la bazele sportive universitare din Timișoara, participare gratuită la ediția 2020 a UVT Liberty Marathon şi abonament la Teatrul Național Timișoara, la Opera Națională Română Timișoara și la Filarmonica Banatul.

Atragerea acestor viitori studenți, prin beneficiile speciale acordate la înscrierea într-un program de studii al UVT, răspunde și unei datorii publice pe care universitatea o are, ca instituție implicată în evoluția comunității timișorene și responsabilă pentru viitorul nostru comun, spun oficialii UVT.

Print Friendly, PDF & Email