Expoziţii

Bienala Internaţională de Arte Miniaturale Timişoara 2014

Bienala de Arte Miniaturale Timişoara 2014 s-a născut din viziunea entuziastă a câtorva profesori ai Facultăţii de Arte şi Design. Ea face parte dintr-o serie mai amplă de proiecte, precum Bienala de desen sau Bienala de Afiş şi Grafică de Carte, Interfoto sau Interdesign.

Aflată la prima ediţie suntem onoraţi de participări ale artiştilor din Germania, Polonia, Turcia, Islanda, Chile, Australia, Elveţia, Coreea de Sud şi, nu în ultimul rând, din toată România, având astfel ocazia să descoperim cât de uniţi suntem cu ajutorul creaţiei, cu ajutorul artei.

Artele miniaturale au fost şi sunt paşaportul către mobilitate ele dând, în acest moment, artiştilor din toată lumea, posibilitatea să fie prezenţi aici, în Timişoara, România.

Galeriei Mansarda a Facultăţii de Arte şi Design, str. Oituz, nr. 4, din 2 până în 27 iunie, de luni până joi, între orele 9 – 16, iar vinerea, de la 9 la 14

afis_hoinari_in_maroc_largeHoinari în Maroc

Expoziţie de fotografie semnată Laurenţiu Iosif şi Csaba Teleki
“Când ai pasiunea fotografiei combinată cu dragostea pentru călătorie şi se iveşte ocazia să faci un tur fotografic în Maroc, nu mai stai pe gânduri, te apuci de bagaje. Aşa am făcut şi noi doi, Laurenţiu şi Csaba, ne-am facut bagajele şi am plecat la drum spre Africa. De-a lungul expediţiei, am simţit şi am gustat aromele autohtone din Jemaa el fna, piaţa mare din Marrakesh, am vizitat sate uitate de lume în Munţii Atlas. Am rămas impresionaţi de cetatea din Ait Ben Haddou, unde am avut ocazia să-l ascultăm pe Hussein, cântând la chitară. Călătoria noastră a continuat spre Sahara, o continuă sursă de inspiraţie fotografică. Am întâlnit familii de nomazi, trăind în mijlocul deşertului, şi nu în ultimul rând, mulţi oameni veseli”, spun cei doi fotografi.

Simezele Papillon Cafe, str. Regimentul 5 Vânători nr. 8, Timişoara, până în 12 iunie

Suzana FantanariuUşă/un Proiect de artă şi memorie a Suzanei Fântânariu

Organizatorii acestei expoziţii, reprezentanţii Asociaţiei „Memorialul Revoluţiei” din Timişoara, spun că titlul acestei expoziţii încearcă să aducă în atenţia publicului interesat de istorie Revoluţia Română din anul ’89, ce a izbucnit la Timişoara şi s-a extins în întreaga Românie.

Galeria 89, str. Oituz nr. 2B

Print Friendly, PDF & Email