Expoziţie dedicată echipei Politehnica Timişoara, ajunsă la centenar

Echipa Politehnica Timişoara (cu echipament în dungi), în 1923. Sursă foto: Druckeria Timisoara

La Muzeul Național al Banatului va fi deschisă expoziția „Politehnica Centenar. O istorie romanțată a uneia dintre cele mai frumoase povești din fotbalul românesc”.

 

Vernisajul expoziţiei va avea loc în 10 iunie, de la ora 19.21, în mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia.

Povestea celor o sută de ani a echipei de fotbal Politehnica Timişoara –atât momentele sale de apogeu, cât şi cele de tristeţe – va fi cuprinsă în imagini şi obiecte de colecţie istorice. La eveniment vor fi prezente de asemenea mai multe glorii din generaţii diferite ale clubului.

La vernisaj vor lua cuvântul Claudiu Ilaș, directorul Muzeului Național al Banatului, prof. univ. Viorel Șerban, președintele Politehnica Timișoara, și Sebastian Novović, președintele Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria, moderator fiind Octavian Stăncioiu.

Participarea la vernisaj se va realiza în limita locurilor disponibile, iar vizitarea expoziției se va realiza cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, anunţă organizatorii.

Evenimentul este organizat de Muzeul Național al Banatului în parteneriat cu Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria și cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Universității Politehnica Timișoara.

Expoziţia va fi deschisă la Bastionul Maria Theresia, pe str. Martin Luther nr. 4, în perioada 10 iunie – 4 iulie și poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10-18. Intrarea este gratuită pentru elevi, studenți și pensionari, pentru celelalte categorii, iar biletul de intrare este 15 lei.

 

Print Friendly, PDF & Email