Expoziţie de pictură organizată la Timişoara de Ambasada Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova la București organizează la Timişoara, în parteneriat cu Centrul Cultural UNESCO din București, o expoziție de pictură cu genericul „Orheiul vechi”, unul dintre cele mai pitorești locuri din ţara vecină.

 

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 2 noiembrie, ora 17, în Galeria 3 a Bastionului Maria Theresia, și va fi urmat de un vin d’honneur.

Expoziția cuprinde lucrări semnate de 20 de artiști plastici consacrați din Republica Moldova: Alexandr Alavațchi, Valentin Cebotari, Diana Caisin, Valentin Caisin, Inga Edu, Victor Frimu, Iurie Matei, Dumitru Murahovschi, Radu Negru, Vasile Sitari şi Marina Șendrea, iar din România: Vitalie Butescu, Vali Irina Ciobanu, Miron Gheorghe, Radu Goia, Maria Jardă, Dumitru Macovei, Mugur Popa, Corneliu Drăgan Târgoviște, Florentin Vesa şi Mariana Vesa.

Lucrările artiștilor vin să descopere unul dintre cele mai pitorești locuri din Republica Moldova, Orheiul Vechi, un adevărat complex de monumente istorice pe defileul râului Răut, o localitate spectaculoasă, care a fost transpusă în picturi cu mult rafinament cromatic și care surprind picturalitatea şi încărcătura spirituală a acesteia.

Tablourile au fost realizate în cadrul ședințelor plein-air pe durata Taberei de creație desfășurată în luna octombrie 2022 la Butuceni, Orheiul Vechi, cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în România și Centrului Cultural UNESCO „Mihai Eminescu” din București.

Evenimentul este organizat de Ambasada Republicii Moldova la București în parteneriat cu Centrul Cultural UNESCO „Mihai Eminescu” din București și în colaborare cu Primăria Municipiului Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email