Expoziţie de Biblii, la Timişoara

Biblie vecheCea mai mică Biblie din lume, cea mai veche Biblie tradusă în limba română, dar şi Biblia zuluşilor din Africa de Sud vor fi expuse la Timişoara.

 

De Ziua mondială a Bibliei, sărbătorită în 13 noiembrie, la Timişoara este organizată o expoziţie de Biblii. Evenimentul, organizat de profesorul timişorean Marius Cimpoae, va avea loc în Sala Muzeului Catedralei Mitropolitane, din Piaţa Victoriei.

Printre exponate vor putea fi văzute cea mai mică Biblie din lume, cea mai veche Biblie tradusă în limba română, Biblii traduse în arabă, în japoneză, în coreeană, dar şi Biblia zuluşilor din Africa de Sud. Majoritatea Bibliilor expuse fac parte din colecţia personala a pastorului Ionel Ţuţac, care este invitat special al acestui eveniment, organizat în parteneriat cu Colegiul „C.D. Loga” şi Colegiul „I. Mincu”.

Marius Cimpoae spune că Biblia este tradusă integral în 518 limbi, iar Noul Testament, în 1275. În timp ce porțiuni din Biblie sunt traduse în alte 1.005 limbi, fiind începute 2.075 de proiecte de traducere şi tipărire a Cuvântului Sfânt. Asta, în condiţiile în care, mai spune Marius Cimpoae, la ora actuală, în lume se vorbesc 6.837 de limbi şi dialecte, iar 1.967 nu au nicio porțiune a Bibliei tradusă şi tiparită.

Print Friendly, PDF & Email