Expoziția omagială Viorel Toma, la Galeria Helios

Galeria de Artă “Helios” a Uniunii Artiștilor Plastici Filiala Timișoara, găzduiește expoziția Omagiu Toma Viorel.

 

Evenimentul expozițional reprezintă un omagiu adus pictorului Viorel Toma, plecat dintre noi, în urmă cu o lună, la vârsta de 77 de ani. Expoziţia va putea fi văzută în perioada 17 aprilie – 8 mai.

Artist plastic și cadru didactic al Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara, în perioada 1994-2011, profesorul universitar doctor Viorel Toma, a contribuit substanțial la capitolul de imagine instituțională atât prin demersul pedagogic de înaltă ținută, cât și prin personalitatea complexă a unui inspirat creator de frumos.

Membru al Uniunii Artiștilor Plastici Filiala Timișoara din 1975, cu o bogată activitate de creație, completează un portofoliu amplu, dintre care numeroase participări la evenimente expoziționale și un număr mare de expoziții personale, conturează un profil demn de a obține în anul 2005 Meritul Cultural în Grad de Cavaler.

Programul de funcționare al galeriei care găzduieste creațiile este următorul: Galeria de Artă Helios (Piața Victoriei, nr. 6, Timișoara) – de luni până vineri, între orele 10 și 18 și sâmbăta, între orele 10 și 20, iar Galeria Park (str. George Enescu nr. 1, în Parcul Justiției) – de luni până vineri, între orele 10 și 16.

 

Print Friendly, PDF & Email