Expoziţia dedicată „Memorialului Revoluţiei – Timişoara, Decembrie 1989”, vernisată la Veneţia

Timisoara decembrie 1989Expoziţia dedicată “Memorialului Revoluţiei – Timişoara, Decembrie 1989”, care prezintă zeci de fotografii alb-negru, va fi vernisată vineri, la Mica Galerie a Institutului Cultural Român de la Veneţia, informează instituţia, citată de Mediafax.

Expoziţia îşi propune redescoperirea adevărurilor istorice cu privire la evenimente timişorene, din perioada 15 – 22 Decembrie 1989, care au condus la răsturnarea regimului comunist în România. „Noi spunem adevăruri – multe amare, însă dovedite ştiinţific prin osârdia unor istorici oneşti – despre evenimente tragice petrecute, în Expoziţia dedicată «Memorialului Revoluţiei – Timişoara, Decembrie 1989», vernisată la Veneţia, întâmplări de care ne desparte un sfert de secol. E mult? E puţin?”, se întreabă organizatorii expoziţiei.

Panourile cuprind evenimentele internaţionale ale anului 1989 care au determinat schimbări politice radicale în Europa Centrală şi de Est, respectiv în Timişoara în Decembrie '89, alături de zeci de fotografii alb-negru reprezentând evenimentele din oraş.

Cu ocazia vernisajului expoziţiei vor fi prezentate două filme documentare: unul dedicat Revoluţiei din 1989 la Timişoara, Noi nu murim!, realizat în alb-negru de autori profesionişti şi amatori, respectiv, Timişoara – ieri e oggi, un documentar în culori, realizat de regizorul de televiziune Victor Popa.

Expoziţia va rămâne deschisă publicului până în  24 ianuarie, în Mica Galerie a I.R.C.C.U. Veneţia.

Print Friendly, PDF & Email