Expoziția „Arte 30”, organizată la Paris, un succes al școlii timișorene de pictură

Foto: UVT

Evenimentele care au marcat aniversarea a 30 de ani de la redeschiderea Facultății de Arte și Design din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara s-au încheiat zilele trecute cu expoziția Arte 30, organizată la Paris și susținută de Paul Amarica, în galeria personală din Rue Washington.

 

Evenimentul a avut loc în 28 mai, marcat la la 31 de ani de la redeschiderea Facultății de Arte și Design din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara – cu o amânare de un an cauzată de condițiile pandemice speciale. Practic, simezele au oferit publicului, pentru un timp mult prelungit, posibilitatea de a viziona lucrările de pictură semnate de Cristian Sida și artiștii, alumni UVT, Robert Koteles și Laurian Popa.

Am venit cu o expoziţie la Paris, dar nu este vorba de un proiect unicat, întrucât UVT, prin artişti, absolvenţi, alumni, cadre didactice, a mai avut astfel de evenimente la Ambasada României din Berlin, apoi în Chile, iar astăzi a fost momentul Parisului, în această galerie frumoasă a lui Paul Amarica. O galerie cu un spaţiu nu foarte mare, dar eu cred că esenţele puternice, bune, valoroase, se ţin în spaţii mici”, declară rectorul UVT, prof. univ. Marilen Pirtea.

La eveniment au fost prezenţi şi ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României la Delegația Permanentă a României pe lângă UNESCO, Simona-Mirela Miculescu, DHC la Universitatea de Vest din Timișoara, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Franța, Principatul Monaco și Principatul Andorra, președinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franța, Luca Niculescu, şi directorul ICR Paris, Doina Marian.

Proiectul a fost condus de prof. univ. Camil Mihăescu, decan al Facultăţii de Arte şi Desing, cu sprijinul conf. univ. dr. Matei Rogoz.

Print Friendly, PDF & Email