Exerciţiu de simulare de prim-ajutor pe Aeroportul Timişoara

Foto MenSave

La Aeroportul Internațional Timișoara a fost pus în aplicare un serviciu de prim-ajutor integrat. În cadrul acestuia a fost simulat un scenariu de prim-ajutor.

 

Astăzi, 28.11.2022, s-a dat alarma în Aeroportul Internațional Timișoara “Traian Vuia”, în cadrul unui exercițiu de simulare specific.

Exerciţiul a simulat situaţia în care unei persoane aflate în terminalul de sosiri externe i se face rău, acuzând dureri puternice în zona pieptului. La fața locului a sosit imediat echipa de prim-ajutor integrat a Aeroportului care a constatat că este vorba despre un stop cardio-respirator. S-au făcut manevre de resuscitare, urmate de protocolul primului-ajutor avansat, iar când victima a prezentat semne că își revine, a fost preluată de echipajul de pe ambulanță.

„Suntem fericiți că acest proiect a fost implementat în cel mai mic detaliu, iar prin aceste acțiuni Aeroportul Internațional Timișoara devine primul aeroport din România cu o echipă de prim-ajutor instruită la cel mai înalt nivel și care are în folosință defibrilatoare automate externe”, transmit oficialii aeroportului.

Acest proiect a fost realizat în parteneriat cu Mensave, companie care oferă cursuri de prim-ajutor la cel mai înalt nivel și la standarde europene, și face parte dintr-un concept mai amplu, DefibSave.

Print Friendly, PDF & Email