Exercițiu de senzualitate

flamenco-foto-iberica-languagesCasa Artelor, din Timişoara, va găzdui un workshop de flamenco. Un exercițiu de senzualitate, anunţă organizatorii.

 

Sala Studio a Casei Artelor își deschide porțile pentru un workshop în premieră pentru acest spațiu, anunţă reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Cultură Timiş. Este vorba despre un atelier de flamenco susținut de trei artiști spanioli: Julián Lorenzo Herrero, Ruth Quesada Blanquez și José Manuel Gómez Castilla.

Evenimentul va avea loc mâine, 23 noiembrie, de la ora 16, și, anunţă organizatorii, se adresează tuturor celor… tentați de ritmurile pasionale ale acestui dans. Accesul publicului este liber.

Flamenco este dansul senzualităţii şi al seducţiei, al suferinţei şi bucuriei. Flamenco reprezintă un stil de viaţă, poate chiar viaţa însăşi, este o artă veche şi profundă. Este armonie între ţinută (dejado), ritm (compas) şi singurătate (soledad)”, spun organizatorii evenimentului.

Atelierul conține o introducere în lumea dansului flamenco, învățarea ritmului, a bătăilor de palme și picioare, a unor elemente de tehnică a brațelor și de dialog între muzică și dans.

Evenimentul este organizat de Consulatul Onorific al Spaniei la Timișoara și Via Rumania Cultura, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Timiș.

Print Friendly, PDF & Email