Exerciţiu de alarmare, în Timiş

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiș va desfășura în 21 aprilie un amplu exercițiu pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

 

Vineri, 21 aprilie, între orele 10-15, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiș va efectua un exerciţiu, declanşând în mai multe localități din Timiş sirenele de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite. De asemenea, vor fi acționate echipamentele de avertizare şi alarmare a populației din zone posibil a fi afectate de dezastre.

Semnalul de alarmare este compus din cinci sunete a câte 16 secunde fiecare.

ISU Timiş anunţă că, în cadrul acestui exerciţiu, vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a sirenelor existente la nivelul comunităților. În funcție de caracteristicile tehnice, anunţă ISU Timiş, vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație.

ISU Timiş le recomandă cetățenilor să rămână calmi, anunţând că mesajele de alarmare vor fi particularizate cu sintagma “exerciţiu”.

În Timiș sunt  148 astfel de mijloace care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau în alte situații de protecție civilă, modul de acționare a acestora fiind realizat local sau centralizat, din dispecerate.

„Responsabilitatea menținerii în stare de operativitate a sistemului de înștiințare-alarmare revine autorităților publice locale, iar reprezentanții Inspectoratelor pentru Situații de Urgență derulează, periodic, acțiuni de verificare în teren”, mai transmite ISU Timiş.

Print Friendly, PDF & Email