Excelența, premiată de Universitatea de Vest din Timişoara, pe scena Operei Române

Un premiu de excelenţă i-a fost acordat şi primarului Nicolae Robu

Gala Premiilor Universitatii de Vest Timisoara 2015 Foto UVTAseară, la Opera Națională din Timișoara a avut loc „Gala Premiilor Universității de Vest din Timișoara”, un eveniment aflat al prima ediţie, care a reunit aproximativ 600 de membri ai UVT și nume sonore ale comunității locale.

 

În cadrul Galei Premiilor Universității de Vest din Timișoara, instituţia de învăţământ recunoaște excelența persoanelor și instituțiilor care în anul precedent au contribuit în mod esențial la dezvoltarea comunității academice și la realizarea misiunii UVT. Astfel, au fost acordate premii persoanelor și instituţiilor care, în 2014, au contribuit în mod esenţial la dezvoltarea comunităţii academice și la realizarea misiunii UVT. Este vorba despre șase premii în domeniile știinţelor, artelor și sportului, două premii pentru contribuţia la implementarea politicilor UVT și două pentru contribuţia la creșterea prestigiului UVT în plan naţional şi internaţional:

Premiul „Mircea Zăgănescu”, pentru Științele Naturii, i-a revenit conf. dr. Lucian Drăguț.

Premiul „Mihail Ghermănescu”, pentru Matematică și Informatică – conf. dr. Luminița Sasu.

Premiul „Gabriela Colțescu”, pentru Științe Sociale și Politice – conf. dr. Coralia Sulea.

Premiul „Dumitru Mareș”, pentru Drept și Științe Economice – conf. dr. Raluca Bercea.

Premiul „Eugen Todoran”, pentru Științe Umaniste – conf. dr. Simona Constantinovici.

Premiul „Aurel Breilean”, pentru Arte Vizuale – lect. dr. Bogdan Rață.

Premiul „Studentul anului” i-a revenit lui Adrian Robu, student la Facultatea de Fizică a UVT.

Premiul „Ioan Curea”, pentru activitatea desfășurată în UVT – economistei Doina Chilărescu.

Premiul „Sever Bocu”, pentru Implicare Civică și Socială, prof. univ. dr. Nicolae Robu, actual primar al Timişoarei, fost rector al Universităţii Politehnica.

Premiul „Alumnus” i-a revenit lui Cătălin Gălătușe.

La scenă deschisă au fost aplaudați și studenții UVT membri ai echipei campioane de rugby Timisoara Saracens RCM UVT, pentru trofeele obținute și prestigiul adus UVT.

De asemenea, în cadrul Galei a fost oferit un trofeu pentru mass-media, în semn de recunoaștere a unei colaborări deosebite cu redacțiile din Timișoara. Trofeul a fost primit în numele publicațiilor, radiourilor și televiziunilor, de către jurnalistul și profesorul de jurnalism, Lucian Ionică.

Trofeul acordat în cadrul Galei este un rezultat al colaborării artiștilor profesori din cadrul specializărilor Ceramică și Grafică din cadrul Facultății de Arte și Design. Forma trofeului urmează conturul unui pisc, inducând ideea ascensiunii, înălțării, performanței și a durabilității. Prin forma sa prismatică, stabilă, trofeul sugerează totodată puterea, putere a cunoașterii, a spiritului.

„Una dintre convingerile mele este că o societate care își cunoaște valorile, are viitorul asigurat. O comunitate care prețuiește performanța, reușește să clădească nu doar pentru prezent, ci și pentru generații întregi”, a declarat, aseară rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea. Adăugând că Gala Premiilor Universității de Vest din Timișoara este manifestarea aprecierii faţă de cei dau dovadă de eforturi remarcabile în activitatea lor. „Implicit, vorbim despre aportul considerabil pe care oamenii îl aduc instituției noastre atât în activitatea didactică și de cercetare, cât și în cea din mijlocul societății”, a mai spus Marilen Pirtea.

Print Friendly, PDF & Email