Ex-ţărănistul Adrian Orza, susţinut de ALDE pentru Primăria Timişoara

ALDE îl va susține pe Adrian Orza pentru funcția de primar al Timișoarei dacă fostul viceprimar PNŢCD, în prezent consilier independent, se va hotărî să candideze, anunţă Radio Timişoara.

 

Anunțul a fost făcut de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în cadrul unei întâlniri regionale a membrilor ALDE desfăşurată la Timișoara.

“Mă bucur că astăzi în sală a venit cu noi Adrian Orza ca să împărtășească cu noi acest moment important și vreau să îl asigur pe Adrian că și noi vom fi alături de el în momentul în care se va hotărî să candideze la primăria Timișoarei”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul viceprimar ţărănist al Timișoarei, în mandatul lui Gheorghe Ciuhandu, consilierul local independent Adrian Orza, este dispus să își asume o candidatură la Primăria Timișoara din partea ALDE după anunțul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Adrian Orza afirmă că pune o singură condiție pentru a candida din partea ALDE la Primăria Timișoara. “Trebuie să fac o analiză serioasă să văd în ce măsură există o dorință a oamenilor de a readuce Timișoara la valorile care au consacrat-o. În măsura în care această dorință este una importantă și susținută, îmi asum lucrul acesta. Mi-am asumat și candidatura independentă, știu cum e să candidezi și în condiții foarte grele, dar susținut de un partid lucrurile sunt mai ușoare. Nu mă sperie greutatea demersului, ci mă interesează în măsura în care se dorește revenirea Timișoarei la ceea ce a fost odată.”

Adrian Orza a mai declarat că, având în vedere că primarul Timișoarei va fi desemnat dintr-un singur tur, singura variantă care ar putea produce o schimbare la vârful Primăriei Timișoara este ca o alianță de partide să susțină un singur candidat.

Adrian Orza a mai candidat pentru funcția de primar al Timișoarei în 2012. În 2016, fostul viceprimar al Timișoarei a candidat pentru un post de consilier local independent, reușind să adune numărul suficient de voturi care să îi permită să fie consilier local.

Print Friendly, PDF & Email