Evenimentul „Săptămâna Verde în UVT”, derulat sub umbrela EU Green Week 2021

Comisia Europeană, prin Directoratul General Mediu, a selectat Universitatea de Vest din Timișoara ca partener pentru seria de evenimente EU Green Week 2021.

 

Cea de-a patra ediție a evenimentului „Săptămâna Verde în UVT” va purta astfel însemnele programului EU Green Week 2021, beneficiind totodată de promovare pe pagina oficială a Săptămânii Verzi Europene, anunţă oficialii Universităţii de Vest din Timişoara.

Evenimentul UVT Green Week – Circular Economy in a European Context va avea loc în perioada 31 mai – 4 iunie, tema centrală fiind dedicată economiei circulare, un concept pentru care, la nivel european, a fost stabilit un plan de acțiune.

„Această reușită reprezintă o confirmare a relevanței Universității de Vest din Timișoara în context european, atât din perspectiva interesului pentru tranziția verde și digitală, precum și din perspectiva importanței demersului educațional al UVT în raport cu comunitatea din care face parte. Universitatea de Vest din Timișoara promovează în mod activ dezvoltarea culturii civice și a comportamentelor pro-environment. Acest obiectiv este realizat atât prin propriul exemplu, de consumator conștient, care limitează utilizarea resurselor neregenerabile și care au impact asupra mediului, cât mai ales prin activitățile dedicate comunității academice”, declară rectorul UVT, prof. univ. Marilen Pirtea.

În cadrul UVT există un grup de lucru dedicat temei economiei circulare, care colaborează atât cu parteneri regionali și naționali, cât și cu parteneri din Alianțe ale Universităților Europene.

Print Friendly, PDF & Email