Evenimente culturale şi un foc de artificii, de Ziua Județului Timiș

În 28 iulie este celebrată Ziua Județului Timiș, data care marchează instaurarea, în 1919, a administrației românești în județul Timiş – Torontal.

 

Cu prilejul Zilei Judeţului Timiş, Consiliul Judeţean Timiş împreună cu instituțiile de cultură subordonate organizează câteva evenimente.

Sâmbătă, 28 iulie, de la ora 18 va avea loc vernisajul expoziției caricaturistului Ștefan Popa Popa’s, Personalități istorice din Banat și România. La ora 19 este programat Schimbul de gardă în Cetate, la ora 20, un concert susţinut de Cobzality și Direcția 5, seara încheindu-se cu un foc de artificii, de la ora 22. Toate evenimentele vor avea loc la Bastionul Theresia.

În avanpremiera Zilei Judeţului Timiş, vineri, 27 iulie, între orele 10 şi 12, Consiliul Județean Timiș organizează Ziua Porților Deschise, când cei interesaţi pot vizita Palatul Administrativ.

În aceeaşi zi, la Centrul Multifuncțional Bastion sunt organizate trei expoziții: la ora 10, expoziție de presă istorică, organizată de Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”, de la ora 11,expoziția 100 România Art, în organizarea Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, iar de la ora 12, expoziția Portul tradițional bănățean. Semn și simbol, a Muzeului Satului Bănățean.

În 3 august 1919, Banatul a fost readus în graniţele României, acela fiind momentul intrării trupelor româneşti în Timişoara şi al instaurării administraţiei româneşti.

 

Citeşte şi: Trei zile de sărbătoare la Timişoara, de ziua oraşului

Print Friendly, PDF & Email