Eveniment caritabil destinat strângerii de fonduri pentru copiii cu dizabilități

Universitatea de Vest din Timișoara organizează, pentru al patrulea an consecutiv, evenimentul Socio Claus, manifestare cu caracter deopotrivă caritabil, destinată strângerii de fonduri pentru copiii cu dizabilități, dar și de sensibilizare a opiniei publice în ceea ce privește acceptarea și integrarea socială a acestora.

 

Evenimentul de anul acesta, organizat sub deviza „Și tu poți fi Socio Claus”, își propune să fie o campanie cu triplu impact: o campanie de donare de sânge (adresată studenților, dar şi întregii comunități din Timișoara), un eveniment caritabil (prin donarea tichetelor obținute de donatorii de sânge pentru copiii cu dizabilități), dar și o campanie de informare (prin distribuirea de materiale informative privitoare la dizabilitate, terapii, oferta centrelor de profil din orașul Timișoara).

Campania se va desfășura la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara în perioada 6 – 15 decembrie. Pentru programare în vederea donării, cei interesaţi sunt rugați să utilizeze una dintre aplicațiile online Donorium sau BlooDoChallenge.

„O suită întreagă de parteneri instituționali și sociali sunt aliați în cadrul acestei campanii majore de final de an pe care Universitatea de Vest din Timișoara o derulează, acum la cea de-a patra ediție. Le mulțumim pentru că susțin evenimentul caritabil «Socio Claus», este exact latura de solidaritate de care au nevoie mulți dintre semenii noștri”, declară rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Evenimentul este organizat de Departamentul de Sociologie din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie a UVT. Partenerii ai evenimentului sunt Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, Centrul de zi pentru copii cu dizabilități „Podul Lung”, Fundația de Abilitare Speranța, Centrul pentru Resurse și Asistență Educațională Speranța, Centrul de recuperare Marisa, Asociația Micile Comori, Școala Mamei Junior, Asociația Casa Faenza, Asociația Copii și zâne, Centrul de recuperare și reabilitare neurologică Elisar, Cabinetul de psihologie Adela Paliuc, Centrul de dezvoltare Pas cu pas şi Cabinet individual de psihologie Berghea Laura Caia.

 

Print Friendly, PDF & Email