„Europa, o neînțelegere”, o nouă conferință la Universitatea de Vest din Timişoara

Foto: UVT

O nouă conferință organizată de Universitatea de Vest din Timişoara sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!”, îl are ca invitat pe profesorul universitar Valentin Constantin, specialist în Drept european și Drept internațional. Acesta propune o temă ce invită la reflecție, în vremuri cu totul atipice: Europa – o neînțelegere.

 

Conferinţa va avea loc luni, 14 martie, de la ora 18, în în amfiteatrul A01 al Universităţii de Vest din Timişoara, fiind moderată de profesorul universitar şi scriitorul Mircea Mihăieș.

Valentin Constantin este avocat și profesor universitar doctor al Facultății de Drept din cadrul UVT. De-a lungul timpul, acesta a susținut cursuri de Drept internaţional public, Protecţia internaţională a drepturilor omului, Organizaţii şi relaţii internaţionale, Drept comunitar internațional, Proceduri europene, Drept european al drepturilor omului.

„Europa se află în fața unor provocări fără precedent, perioadă în care se vor lua multe decizii complicate. UVT își asumă rolul esențial pentru o democrație de a fi un spațiu în care se dezbate și se dialoghează, pentru a înțelege în profunzime contextul sociopolitic în care ne aflăm. Îi așteptăm, așadar, pe timișoreni alături de noi la o conferință care va fi cu siguranță efervescentă și cât se poate de binevenită”, declară rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Cei care doresc să participe la această conferinţă sunt rugaţi să îşi facă rezervare în prealabil, prin acest formular online. Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a UVT. https://forms.gle/R2TfDmVS4EMJY7i57

Print Friendly, PDF & Email