Eugen Tomac, la Timişoara: „PSD şi-a pierdut dreptul politic de a mai propune un nou premier”

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a declarat, azi, la Timişoara, că partidul pe care-l conduce va participa mâine la consultările de la Palatul Cotroceni, urmând să aibă o propunere de premier. Eugen Tomac a spus că propunerea PSD este „o mostră de mediocritate”.

 

Eugen Tomac a afirmat azi, la Timişoara, în cadrul unei conferinţe de presă, că partidul pe care-l conduce, PMP, va participa la consultările de la Palatul Cotroceni pentru formarea noului Guvern, considerând că Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru premier, este o “nulitate”.

Mâine, PMP va participa în mod sigur la consultările de la Palatul Cotroceni şi PMP va avea şi o propunere de premier. Bolşevicii şi-au pierdut dreptul politic de a mai propune un nou premier şi credem că actualele partide de Opoziţie sunt îndreptăţite să încerce să creeze o nouă coaliţie în Parlament, care să susţină un Guvern capabil să guverneze în interesul tuturor cetăţenilor acestei ţări. Iar PSD-ului i-ar sta bine o perioadă de timp şi în Opoziţie. (…) Propunerea PMP va fi în mod sigur un membru al PMP şi sigur va fi o propunere mai bună decât cea a PSD, care vine cu o propunere care este o mostră de mediocritate. Dăncilă este o nulitate. Credem că preşedintele e pus în situaţia de a lua nişte decizii curajoase şi sperăm să aibă curajul să o facă”, a declarat Eugen Tomac, potrivit Mediafax.

Preşedintele executiv al PMP a mai spus că românii s-au obişnuit cu faptul că PSD este “incapabil” să guverneze şi că Liviu Dragnea nu se mai trezeşte din beţia puterii: „Probabil, deja românii se vor obişnui cu acest partid incapabil să guverneze, cum este PSD, cel care, din şase în şase luni, ne oferă crize politice în loc de soluţii pentru dezvoltarea ţării. Observăm că Liviu Dragnea nu se mai trezeşte din beţia puterii şi crede că instituţiile statului sunt nişte anexe ale partidului şi ar trebui ca acestea să răspundă 24 din 24 de ore la comenzile domniei sale. PSD, prin această criză pe care a generat-o, şi-a pierdut dreptul politic de a mai propune un nou premier.”

Eugen Tomac susţine că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să analizeze cu luciditate cui va încredinţa mandatul de premier al României şi să nu se teamă de ameninţările liderilor PSD.

Guvernul României nu este Guvernul PSD. Constatăm că PSD moşteneşte cu multă iscusinţă toate practicile proaste pe care şi le-a păstrat de la partidul-mamă, Partidul Comunist, de acolo îşi trag seva. Faptul că într-un an PSD şi-a dat de două ori propriile Guverne obligă restul clasei politice să se gândească cu mai multă maturitate şi responsabilitate la viitorul României. Credem că preşedintele României va trebui să analizeze cu multă luciditate cum mai încredinţează mandatul de prim-ministru al României şi nu ar trebui să se teamă de declaraţiile bolnăvicioase ale liderilor PSD, care deja au trecut la ameninţări”, a mai afirmat Eugen Tomac.

Acesta a criticat PSD şi pentru faptul că a hotărât să-i retragă sprijinul politic lui Mihai Tudose, chiar dacă se ştia că, a doua zi, în România va veni premierul Japoniei, ceea ce arată că “partidul nu are pic de responsabilitate, ci o atitudine antinaţională”.

Print Friendly, PDF & Email