Etapa a doua de vaccinare anti-covid începe, la Timişoara, cu doar două centre, din 17, deschise

Foto: Constantin Duma

Primăria Timișoara anunţă că a pus la dispoziție, și cu ajutorul unor companii private, 17 spații destinate vaccinării, aflate în 11 centre de vaccinare. În primele zile ale celei de a doua etape de vaccinare, însă, vor funcţiona doar două centre de vaccinare.

 

Deocamdată, Centrul Județean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei ne-a solicitat alocarea a două centre pentru vaccinare. Continuăm amenajarea celorlalte și le punem la dispoziție etapizat pe măsură ce ni se cere. Lucrăm împreună cu Prefectura și Direcția Județeană de Sănătate Publică pentru deschiderea, în cel mai scurt timp, a tuturor centrelor de vaccinare”, declară primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Primele două centre, spune el, vor funcționa la Iulius Town și la Spitalul CFR. La Iulius Town vaccinarea va fi realizată de echipe mixte de cadre medicale de la Spitalul Municipal și de la Spitalul pentru Copii „Louis Țurcanu”, ambele aflate în subordinea Primăriei.

Vaccinarea populaţiei incluse în etapa a doua va începe luni, 18 ianuarie. Înscrierea se face pe platforma națională https://vaccinare-covid.gov.ro/ începând cu vineri, 15 ianuarie, ora 15.

În judeţ, centre de vaccinare destinate celei de a doua etape a campaniei anti-covid vor fi amenajate în Lugoj (unde vor exista două spaţii), în localităţile Buziaş, Ciacova, Deta, Dumbrăviţa, Făget, Gătaia, Ghiroda, Giroc, Jimbolia, Recaş, Moşniţa Nouă, Săcălaz şi Sânnicolau Mare, unde va fi deschis câte un spaţiu. Centrele de vaccinare trebuie să aibă zone de triaj, recepţie şi aşteptare, cabinete de vaccinare şi zona în care vor fi supravegheaţi cei care au fost imunizaţi, spun autorităţile sanitare.

 

Print Friendly, PDF & Email