Senatorul liberal Petru Ehegartner:

„Este imperativ ca U.S.L. să fie dusă mai departe în forma în care a primit mandatul românilor”

Petru EhegartnerDupă nemulţumirile exprimate public de liderul P.N.L. Timiş, Nicolae Robu, la adresa jocului politic făcut de Victor Ponta în U.S.L., o altă voce liberală, senatorul Petru Ehegartner, vorbeşte, de data aceasta, despre „ambiguităţile şi atacurile din ultima perioadă ale partenerilor din P.S.D. la adresa P.N.L.”, spunând că acestea impun clarificarea cât mai urgentă a poziţiei social-democraţilor.

Am fost şi sunt unul dintre susţinătorii proiectului U.S.L. Ieşirea din această criză o reprezintă reafirmarea de către P.S.D. a ultimei obligații asumate a acestui proiect: susţinerea candidatului P.N.L. la preşedinţia ţării”, spune senatorul liberal de Timiş Petru Ehegartner. Declarând că, dat fiind faptul că „liberalii au fost întotdeauna apărători ai principiilor democraţiei”, respectarea votului cetăţenilor fiind unul fundamental, apreciază că „U.S.L.trebuie să se bazeze pe legitimarea primită în decembrie 2012 şi pe formula căreia românii i-au conferit încredere în alegeri”.

Acesta anunţă că se alătură colegilor săi din partid care solicită respectarea protocolului semnat, a programului de guvernare asumat şi a votului primit de la cetăţeni în 2012. „Este imperativ ca U.S.L. să fie dusă mai departe în forma în care a primit mandatul românilor. Nu agreez soluţia ieşirii de la guvernare şi consider că trebuie să rămânem consecvenţi proiectului cu care am câştigat alegerile. Acest mandat înseamnă respectarea întocmai a protocolului U.S.L. și exprimarea responsabilității P.N.L. față de electorat, aşa cum a fost acesta legitimat prin votul din 2012”, mai spune senatorul liberal.

Petru Ehegartner susţine că, personal, crede în continuare în „justețea și corectitudinea acestor obiective social-liberale”, deşi „puține dintre măsurile promise de către Guvern au fost luate, altele întârzie să se aplice, iar unele nu-și arată încă efectele”. Acesta mai declară că alianţa de guvernare are datoria de a le demonstra românilor că așteptările lor nu au fost și nu sunt  zadarnice.

„P.N.L. respectă şi îşi doreşte să facă parte în continuare din proiectul U.S.L., așa cum a fost inițiat”, susţine Petru Ehegartner, menţionând că eforturile liberalilor sunt axate pe respectarea angajamentelor luate în faţa cetăţenilor atunci când au solicitat votul lor. Şi se declară convins că „premierul Victor Ponta, aşa cum a şi declarat public, va susţine continuarea proiectului U.S.L., prin urmare, ceea ce P.N.L. ia în calcul este doar formula de respectare a mandatului primit de la români”, conchide senatorul Petru Ehegartner.

Print Friendly, PDF & Email