Epilog la frauda de la bacalaureat, din Făget: Profesori daţi afară din învăţământ

Examen bacalaureat Foto MediafaxNouă profesori de la Liceul Teoretic „Traian Vuia”, din Făget, au fost daţi afară pentru că au lăsat elevii să copieze la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie 2015.

 

Consiliul de administrație al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiș a decis, în urma unei anchete a Comisiei de cercetare disciplinară, care a vizat 42 de profesori, să rezilieze contractele de muncă în cazul a nouă profesori – şase titulari şi trei suplinitori, anunţă, într-un comunicat de presă, ISJ Timiş. Alte şase cadre didactice au salariul diminuat cu 15 procente, pe o perioadă de şase luni, iar patru profesori au primit aceeaşi sancţiune, însă doar pentru trei luni. De asemenea, ISJ Timiş a decis sancţiuni salariale cuprinse între 5% şi 15% pentru cinci profesori supraveghetori. Comisia de disciplină a prelungit cercetarea pentru doi profesori care se află în concediu de odihnă şi pentru care încă nu s-a luat nicio măsură. Doar nouă profesori au scăpat fără nicio sancţiune.

Măsurile acestea au fost luate după ce, la examenul de bacalaureat din vară, 94 de elevi, din cei 176 care au susţinut bacalaureatul la Liceul „Traian Vuia”, din Făget, au fost eliminaţi din examen din cauza suspiciunilor de fraudă.

 

Citeşte şi:

Mai mult de jumătate din elevii care au dat bacalaureatul la Făget, eliminaţi pentru suspiciuni de fraudă

Print Friendly, PDF & Email