„Eminul meu iubit”, pe scena Naţionalului timişorean

Foto: Teatrul Naţional Timişoara

Pentru a marca 170 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, Teatrul Naţional Timişoara prezintă spectacolul Eminul meu iubit, o incursiune în inima iubirii dintre poet şi Veronica Micle.

 

Ziua de 15 ianuarie, marcată ca Ziua Națională a Culturii, îl identifică pe Mihai Eminescu – întreaga viață și operă a poetului – cu însăși cultura țării sale, reamintesc reprezentanţii Teatrului Naţional Timişoara. În acest context și pentru că, dincolo de Poet, se află omul, TNT prezintă miercuri, 15 ianuarie, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari”, Eminul meu iubit, un spectacol care are la bază corespondența dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle.

Spectacolul face, cu tandrețe, o incursiune în inima unei iubiri, o dragoste care, dincolo de propriul ei destin, a lăsat posterității artă pură și a devenit parte din istoria culturii unei națiuni”, transmit reprezentanţii Naţionalului timişorean.

Spectacolul, ale cărui scenariu și regie sunt semnate de Sabin Popescu, va fi jucat în interpretarea actorilor Iuliana Crăescu și Romeo Ioan. Scenografia este semnată de Krisztina Nagy (costume) și Zsolt Fehervári (decoruri). Muzica îi aparține lui Ilie Stepan, mișcarea scenică poartă amprenta lui Alin Radu, conceptul video îi aparține lui Lucian Matei, light-design-ul fiind creația lui Florian Putere.

Biletele pot fi achiziționate la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2″, Parcul Civic, de  marți până duminică, între orele 11-19), precum și online, pe www.tntimisoara.com.

Print Friendly, PDF & Email