Elita neurochirurgiei mondiale, reunită la Timișoara

Patru evenimente cu participare internațională vor reuni la Timișoara elita neurochirurgiei din toată lumea.

 

Cei mai buni neurochirurgi din România și din state de pe patru continente vor fi prezenți, între 5 și 8 septembrie, la Timișoara. Aici vor avea loc simultan patru manifestări științifice de amploare: Congresul Român de Neurochirurgie, ajuns la cea de-a 44 ediție, Congresul Regiunii Carpato-Danubiene, ajuns la a cincea ediție, Cursul Francofon de Neurochirurgie, la a 23-a ediție, și al doilea Simpozion al Asistenților Medicali.

Semnificația științifică deosebită a momentului este dată, între multe altele, și de faptul că 45 de prestigioși profesori de neurochirurgie din țară și străinătate și-au anunțat participarea cu lucrări.

„Momentul are o semnificație aparte pentru neurochirurgia românească și fiindcă, la Timișoara, va fi aleasă conducerea Societății Române de Neurochirurgie pentru următorii doi ani”, spune conf. dr. Horia Pleș (foto), președintele Congresului Român de Neurochirurgie.

Manifestarea va fi găzduită de Centrul Regional de Afaceri Timișoara unde, datorită numărului mare de participanți, lucrările științifice vor fi prezentate, simultan, în trei săli.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis