Elicoptere, aeronave F16, avioane uşoare şi paraşutişti, acrobaţii la Timişoara Air Show

Foto: Aeroportul Internaţional Timişoara

A mai rămas o singură zi până la o nouă ediţie a celui mai mare spectacol aerian din vestul ţării, Timişoara Air Show.

 

Sâmbătă, 15 iunie, începând cu ora 19, la Aeroportul Internaţional Timişoara pe cer vor evolua: piloţii Forţelor Aeriene Române, care vor fi prezenți cu escadrila de elicoptere şi cu o formațiune de aeronave F16, Aeroclubul României care va evolua cu formația Hawks of Romania – Șoimii României, condusă de George Rotaru, cu parașutiștii Blue Wings şi cu formația de zbor cu avioane ultra ușoare The Pelicans, Iacării Acrobați care vor decola alături de pilotul lituanian Jurgis Kairys și vor uimi spectatorii cu elemente de acrobație aeriană și efecte pirotehnice. La final, spectatorii vor putea asista la un concert susținut de timișorenii de la DJ Project. Intrarea este gratuită, atât la spectacolul aerian, cât și la concert.

Din experiența anilor trecuți, am ales ca și ediția din 2019 să o organizăm pe timp de seară, temperatura fiind mai suportabilă decât pe timpul zilei și astfel spectatorii vor putea să se bucure din plin de spectacolul aviatic și de efectele pirotehnice de la final. Pentru a facilita accesul, în acest an, administrația aeroportuară a dublat numărul locurilor de parcare, astfel încât cei care doresc să vizioneze mitingul aerian să poată ajunge în timp util”, declară directorul general al aeroportului, Daniel Idolu.

Accesul spectatorilor în perimetrul evenimentului va fi permis începând cu ora 17. Pentru cei care doresc să vină cu autoturismul au fost amenajate parcări publice gratuite pentru aproximativ 6.500 de locuri de parcare, atât în partea dreaptă, cât și în partea stângă a drumului judeţean dintre centura oraşului şi aeroport, la circa 200-300 de metri de intrarea în aeroport. De asemenea, sâmbătă, în ziua mitingului aerian, Societatea de Transport Public Timişoara va suplimenta numărul curselor spre Aeroport și retur. În zona destinată spectatorilor vor fi amenajate spaţii de alimentaţie publică, unde se vor putea servi mâncare şi băuturi răcoritoare.

Traficul aerian se va desfăşura conform orarului obişnuit, însă pasagerii sunt rugaţi să ia în calcul faptul că pe traseul până la aeroport vor fi amplasate mai multe filtre ale Poliţiei pentru dirijarea traficului, astfel încât să își aloce suficient timp pentru a ajunge la ora potrivită pentru formalităţile de îmbarcare.

Print Friendly, PDF & Email