Elevul timişorean Andrei Heidelbacher, laureat cu bronz la Turneul internaţional de informatică de la Shumen

Andrei HeidelbacherReprezentare merituoasă a Timişoarei la Turneul internaţional de informatică de la Shumen, Bulgaria. Elevul Colegiului Naţional "C.D. Loga" Timişoara, Andrei Heidelbacher, multiplu laureat al olimpiadelor şi concursurilor internaţionale de informatică, a obţinut una dintre cele patru medalii cu care a încheiat turneul lotul olimpic al României.

 

Potrivit unui anunţ făcut de Ministerul Educaţiei, citat de Mediafax, lotul olimpic al României, prezent la Turneul internaţional de informatică de la Shumen, Bulgaria, a obţinut patru medalii – o medalie de aur, o medalie de argint şi două medalii de bronz.

Una dintre medaliile de bronz a revenit elevului timişorean al Colegiului Naţional "C.D. Loga" Andrei Heidelbacher, care a mai fost laureat recent cu aur în cadrul Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale şi cu argint la Olim­piada Internaţională de Informatică din Australia, desfăşurată în 2013.

Medalia de aur în Turneul internaţional de informatică de la Schumen a fost cucerită de Adrian-Cătălin Badea, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Informatică "Matei Basarab" din Râmnicu Vâlcea, participant în secţiunea de juniori a competiţiei. Medalia de argint i-a revenit lui Rareş – Darius Buhai, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu" din Bistriţa-Năsăud. Cealaltă medalie de de bronz i-a revenit elevului Alexandru Velea (clasa a XI-a/Liceul de Informatică "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca).

Competiţia din Bulgaria, aflată la cea de-a V-a ediţie în format internaţional, s-a desfăşurat în localitatea Shumen, în perioada 21 – 23 noiembrie. Iniţial, acest concurs se adresa exclusiv liceelor bulgare de informatică.

La concurs au participat echipe naţionale şi echipe ale mai multor licee cu profil informatic din Bulgaria, România şi Rusia. Din România, pe lângă lotul olimpic, au luat startul şi echipe reprezentând Liceul Internaţional de Informatică, Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu", Colegiul Naţional "Ion Luca Caragiale" şi Liceul Teoretic "Spiru Haret", din Capitală, alături de Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova şi Colegiul Naţional "Dinicu Golescu" din Câmpulung Muscel.

Print Friendly, PDF & Email