Elevi din Timişoara, în finala unui concurs de robotică organizat de NASA şi de Agenţia Spaţială Europeană

O echipă formată din cinci elevi de la Colegiul Naţional Bănăţean şi de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, din Timişoara, s-a clasat pe locul al doilea în finala unui concurs de robotică ZeroRobotics, organizat de NASA şi de Agenţia Spaţială Europeană.

 

Cei cinci elevi timişoreni au postat pe o reţea de socializare anunţul că s-au clasat pe locul al doilea în competiţie. „Astăzi visele au fost împlinite. Am realizat un lucru la care visează unii elevi de vârsta noastră. După luni de lucru, codul scris de noi a fost rulat pe staţia internaţională, în spaţiu. Pe lângă acestea, am reuşit să excelăm în această competiţie şi am ieşit pe locul al II-lea. De asemenea, am cunoscut personalităţi importante pentru evoluţia ştiinţei care sunt o sursă de inspiraţie pentru noi şi pentru o grămadă de oameni în întreaga lume. Am avut plăcerea de a-l asculta pe Steve Swanson, unul dintre astronauţii care au fost în a 40-a misiune de pe ISS (International Space Station). Am învăţat foarte multe din aceasta şi sperăm că din ce în ce mai mulţi elevi vor putea să aibă parte de o astfel de experienţă”, transmit cei cinci elevi, potrivit News.ro.

Concursul de robotică, ZeroRobotics, la care au participat, a fost organizat de NASA şi de Agenţia Spaţială Europeană, în SUA, la Massachusetts.

Elevii timişoreni au creat coduri cu ajutorul cărora mai mulţi roboţi aflaţi pe Staţia Spaţială Internaţională au putut fi manevraţi. Competiţiile avut loc pe platforma online a Institutului Tehnologic din Massachusetts, iar în finală, roboţii s-au întrecut chiar la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

ZeroRobotics are ca scop programarea roboţilor Spheres – sateliţi experimentali de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Inspectorul generel al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Aura Danielescu, transmite că în competiţia premergătoare finalei au participat 28 de echipe, iar primele 14 s-au calificat în competiţia finală principală. Cele 14 echipe care nu s-au calificat au continuat o competiţie secundară. Din rândul acestora s-au calificat cele două echipe: cea de la Colegiul Naţional Bănăţean şi de la Liceul „Grigore Moisil”.

Print Friendly, PDF & Email