Elevă din Timişoara, spitalizată după ce a fost lovită de un coleg, cu un scaun

Liceul_Teoretic_Dositei_Obradovici_TimisoaraO elevă de la Liceul „Dositei Obradovici”, din Timişoara, a ajuns la spital, azi, după ce un coleg de clasă a lovit-o cu un scaun în spate, în timpul unei pauze.

 

Inspectorul-şef adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Aura Danielescu, declară că cei doi, un băiat şi o fată în vârstă de 13 ani din clasa a VII-a, s-au încăierat într-o pauză. „Cei doi copii s-au bătut. Băiatul a ridicat un scaun şi a lovit-o pe fată în zona inghinală şi în spate, fata fiind transportată la Spitalul de Copii. Am vorbit cu medicii de acolo, i s-au făcut fetei investigaţii şi nu are leziuni, dar urmează să i se facă o ecografie pentru a se identifica eventuale leziuni interne. Urmează să stabilim şi de la ce a pornit cearta între cei doi”, mai spune, citată de Mediafax, Aura Danielescu.

Ea a afirmat că elevul agresor nu este la prima abatere şi că are deja nota scăzută la purtare, urmând să primească acum o altă sancţiune: „Am luat legătura cu conducerea şcolii şi le-am transmis să ia măsurile legale, ţinând cont de gravitatea faptei săvârşite de elev. Deoarece deja are nota scăzută la purtare, acesta riscă să fie eliminat de la cursuri pentru trei-cinci zile. Dacă se va lua această decizie, băiatul va veni la şcoală în intervalul în care este sancţionat, dar va fi pus să desfăşoare alte activităţi”.

Băiatul va beneficia şi de consiliere psihologică. Aura Danielescu afirmă că a luat legătura cu conducerea şcolii şi le-a transmis să ia măsurile legale, ţinând cont de gravitatea faptei săvârşite de elev. „Deoarece deja are nota scăzută la purtare, acesta riscă să fie eliminat de la cursuri pentru trei-cinci zile. Dacă se va lua această decizie, băiatul va veni la şcoală în intervalul în care este sancţionat, dar va fi pus să desfăşoare alte activităţi”, mai spune inspectorul-şef adjunct al I.S.J. Timiş, Aura Danielescu. Totodată, băiatului îi va fi acordată consiliere psihologică.

Print Friendly, PDF & Email